Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hedonizm, murat, üzerine, özalpla

Murat Özalp'la Hedonizm Üzerine

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Murat Özalp'la Hedonizm Üzerine

Çapamarka yöneticisi Murat Özalp, kendini kısmen hedonist olarak nitelendiriyor; kentin hedonist ruhlarına iyi gelen mekanlarıyla uğraşan Özalp'la hedonizmi konuştuk

Hedonizmin tanımını nasıl yaparsın?

Rahatına, lüksüne, eğlenceye düşkün insana hedonist denir bence Mesela Madonna tam bir hedonist
Bana hiç öyle gelmiyor, çok çalışıyor bir kere

Evet ama çok lüks zevkleri var, Hint Okyanusunda ada kapatıp bir ay tatil yapıyor mesela Hedonist adam çalışır ama çalışmadığı zamanda da iyi yaşar
Sen hedonist misin?

Kısmen, imknlar el verdiğince öyleyim
Mesela sana en zevk veren şey nedir?

Kayak yapmak ve seyahat etmek En son iş için Parise gittim iki ay evvel Ondan önce tatil için Los Angelesa gittim bir 10 gün kadar Bütün sahili arabayla gezdim, çok keyifliydi
İstanbul hedonistleri gördüğüm kadarıyla ağırlıklı olarak Cahide, Al Jamal ve Longtableda takılıyorlar Meknların haz unsuru olması İzzet çapanın da hedonist olmasından mı kaynaklanıyor?

Hiç değil aslında, ciddi anlamda işkoliktir Tatile, lükse fazla düşkün değil Ama hedonistlerin ne istediğini çok iyi biliyor gördüğünüz gibi Bizim meknlarda servis ve müşteriyle ilgi maksimumda, en çok buna bayılıyorum Her duyuya hitap ediyor; görsellik ve tat bakımından da üst düzey haz mevcut buralarda Klasiğin dışında özel lezzetler var
Hedonist bir ortamda çalışıyorsunuz ama bu şekilde mi yaşıyorsunuz?

Evet, biz iyi olan her şeyi önce kendimiz yapıyoruz ki aynısını müşteriye de sağlayabilelim
Bir zevk kurulu mu oluşturuyor menüleri?

öyle de denebilir! Hepimiz günlerce denemeler yapıyoruz yeni bir menü oluştururken Yurtdışında da araştırmalar yapıyoruz tabii ki
Trüf çok kullanılıyor mesela çapamarka mutfağında, özellikle Longtableda

Evet çok doğru özel hazırlanan trüflü hardal, trüflü bir tatlımız bile var Trüf pahalı bir şey, çok da güzel Hedonist tabir edebileceğim birçok insanın da sevmediğine şahit oldum, o da ayrı!
Eski Roma eğlencelerini anımsatıyor bana biraz Al Jamal ve Cahide geceleri

Evet, abartı bir eğlence, suyunu çıkartmak bir yerde Overdose eğlence Bu da bizim farkımız İnsanlar gerçekten çok eğleniyor burada Normalde hiç dinlemeyeceğiniz isimleri dinleyip, hiç dans etmediği şekilde dans ediyor insanlar Buna iyi bir servis ve yemek de dahil olunca

Peki hedonist zevkler illa pahalı mı olmalı?

Hayır, çok ucuz hatta bedelsiz hazlar da var Beyoğlunda bir arkadaşınla kahve içmek de gününe göre gayet hedonistçe olabilir
Türk insanı hedonist mi?

Değil bence Olanlar var tabii ama genel olarak millet olarak öyle deiliz O refah düzeyinde değiliz ki

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com