![]() |
Lepsi |
![]() |
![]() |
#1 |
cansel
|
![]() LepsiMALZELEMER : Kemikli dana eti: 1 kg Kuru soğan: 1 Orta Boy Biber Salçası: 2 Yemek Kaşığı Pirinç: 1 Su Bardağı Tuz:Yeteri kadar Su: 12 Su Bardağı YAPILIŞI : 1- Bol kemilki et 10 Su Bardağı su ile kaynatılır, köpükelri alınır ![]() 2- İnce doğranmış soğan yağla kavrulur ve et suyuna eklenir ![]() 3- Et suyuna biber salçası ilave edilir ![]() 4- Etler haşlandıktan sonra pirinç eklenir ![]() ![]() ![]() 5- Haluj ve Şelame ile servis yapılır ![]() NOT: Düğünlerde gelin alma sırasında daha ziyade kız tarafı yapar ![]() ![]() ![]()
__________________
![]() worapsow adige |
![]() |
![]() |
|