Lepsi |
|
|
#1 |
|
cansel
|
LepsiMALZELEMER : Kemikli dana eti: 1 kg Kuru soğan: 1 Orta Boy Biber Salçası: 2 Yemek Kaşığı Pirinç: 1 Su Bardağı Tuz:Yeteri kadar Su: 12 Su Bardağı YAPILIŞI : 1- Bol kemilki et 10 Su Bardağı su ile kaynatılır, köpükelri alınır 2- İnce doğranmış soğan yağla kavrulur ve et suyuna eklenir 3- Et suyuna biber salçası ilave edilir 4- Etler haşlandıktan sonra pirinç eklenir Çorba kıvamında yapılır Pirinç de piştiğinde tuz ilave edilir 5- Haluj ve Şelame ile servis yapılır NOT: Düğünlerde gelin alma sırasında daha ziyade kız tarafı yapar Kayınvalidenin elinin öpülmesi sırasında verilir Biber salçası içinde zar parçacıkları olmayan, süzme biber salçası olmalıdır
__________________
![]() worapsow adige |
|
|
|