![]() |
Lepsi
MALZELEMER : Kemikli dana eti: 1 kg Kuru soğan: 1 Orta Boy Biber Salçası: 2 Yemek Kaşığı Pirinç: 1 Su Bardağı Tuz:Yeteri kadar Su: 12 Su Bardağı YAPILIŞI : 1- Bol kemilki et 10 Su Bardağı su ile kaynatılır, köpükelri alınır. 2- İnce doğranmış soğan yağla kavrulur ve et suyuna eklenir. 3- Et suyuna biber salçası ilave edilir. 4- Etler haşlandıktan sonra pirinç eklenir. Çorba kıvamında yapılır. Pirinç de piştiğinde tuz ilave edilir. 5- Haluj ve Şelame ile servis yapılır. NOT: Düğünlerde gelin alma sırasında daha ziyade kız tarafı yapar. Kayınvalidenin elinin öpülmesi sırasında verilir. Biber salçası içinde zar parçacıkları olmayan, süzme biber salçası olmalıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.