ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lepsi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=54142)

cansel 07-30-2008 04:40 PM

Lepsi
 


MALZELEMER :

Kemikli dana eti: 1 kg
Kuru soğan: 1 Orta Boy
Biber Salçası: 2 Yemek Kaşığı
Pirinç: 1 Su Bardağı
Tuz:Yeteri kadar
Su: 12 Su Bardağı

YAPILIŞI :

1- Bol kemilki et 10 Su Bardağı su ile kaynatılır, köpükelri alınır.

2- İnce doğranmış soğan yağla kavrulur ve et suyuna eklenir.

3- Et suyuna biber salçası ilave edilir.

4- Etler haşlandıktan sonra pirinç eklenir. Çorba kıvamında yapılır. Pirinç de piştiğinde tuz ilave edilir.

5- Haluj ve Şelame ile servis yapılır.

NOT: Düğünlerde gelin alma sırasında daha ziyade kız tarafı yapar. Kayınvalidenin elinin öpülmesi sırasında verilir. Biber salçası içinde zar parçacıkları olmayan, süzme biber salçası olmalıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.