![]() |
Karahasan, Gölköy Sosyal Ve Kültürel Yapısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karahasan, Gölköy Sosyal Ve Kültürel YapısıSosyal ve Kültürel Yapısı Nüfus ve Sosyal Yapı Karahasan köyünün Türkleşmesinde ve Türklere yerleşim imkanı sağlayan Karahasan Yusuf'un Milas (Mesudiye) Kale köyünü üs olarak kullanan Hacı Emiroğuları beyliğinin bir üyesi olduğu Osmanlı tahrir defterlerinden anlaşılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca Lazlar ile Çepniler arasında uzun süren kavgalar olmuş, Osmanlı İmparatorluğu 1145 (1732) Tarihinde bir ferman yayınlayarak bu yöredeki Çepnileri cezalandırmıştır ![]() Ayrıca tapu tahrir defterlerinde (1455) Ordu ilinin adı Vilayet-i Bayramlu bi alevi yani Alevi Bayram Beyin Memleketi olarak geçmektedir ![]() ![]() Ordu ve yöresi ile birlikte Karahasan köyünede sonradan göç eden aileler olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllara Göre Belde Nüfus Verileri 2009 2 ![]() 2008 1 ![]() 2007 1 ![]() 2000 3 ![]() 1997 2 ![]() 1990 2 ![]() Eğitim Karahasan İlköğretim Okulu İlk defa 1927 yılında köy merkezinde osmanlıca eğitim veren bir ilköğretim okulu açılmış çevre köylerinde eğitim merkezi olmuştur ![]() ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|