|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
başta, gıda, jelatin, kullanılan, sektöründe |
![]() |
Başta gıda sektöründe kullanılan jelatin nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
punisher
|
![]() Başta gıda sektöründe kullanılan jelatin nedir?DiKKATLiCE OKUMANiZi TAVSiYE EDERiM Ülkemizde jelatin imal eden sanayii yok bütün hammadde avrupadan ithal edilmektedir ![]() Bu konuyu dini açıdan irdelemek isteyenler şunu düşünmelidirki avrupadaki tüketilen hayvanların deri ve kemiklerinden elde edilen jelatin'in hükmü nedir ? Malüm avrupada hayvanlar tüketileceği vakit şah damarları kesilmez beyinden şişlenerek veya elektrik şoku verilerek öldürülürler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önemli Not: Ancak geçenlerde doymuş yağ ile tekli doymamış yağın ne olduğunu öğrendim ![]() ![]() Öğrendinde ne oldu yani der gibisiniz: evet çok önemli çünkü tekli doymamış yağlar bitkisel kökenli yağlardır ![]() ![]() Şimdi gidin markete üzerinde bitkisel yağ yazan bütün markaların ambalajı üzerindeki olması gereken içeriğini okuyun göreceksinizki içinde doymuş yağ olmayan sıvı yağ yok ![]() Birde sıvı yağların litresi ortalama 2 ytl den ucuz mezbahadan bile hayvan iç yağını 4-5 ytl den ucuza alamazsınız Bu durumda bu çiçek yağlarına katılan doymuş yağların menşei nedir acaba? Geçenlerde İzmir'de gizli kamera ile yapılan TV haberlerinde Domuz eti parça et halinde kilosu 2 ytl den piyasaya sürüldüğünü gördük ![]() ![]() ![]() ![]() BUNUN TÜKETİCİ BİLİNCİNİN GELİŞMESİ İLE VE DENETİMİ İDARECİLERİN İNSAFINA BIRAKMADIĞIMIZ ZAMAN GERÇEKLEŞECEĞİNE İNANIYORUM JELATİN NEDİR ? Kesilebilen hayvanların deri ve kemiklerinden elde edilen saf bir proteindir ![]() A tipi jelatinin hammaddesi: kemik ve domuz derisi, B tipi jelatinin hammaddesi inek derisi ve kemiktir ![]() • Ön işlemlerde, asit uygulaması ile A tipi jelatin, baz uygulaması ile B tipi jelatin elde edilir ![]() • KULLANIM ALANLARI Gıda •Kozmetik •Eczacılık •Fotografçılık •Gübreler •Jelatin kaplamalar •Micro-enkapsülasyon •Beslenme •Yıkama ve temizleme ajanı, vs ![]() FONKSİYONLARI •Köpürmeyi sağlayıcı •Emülgatör •Kristalizasyonu düzenleyici •Stabilizör •Jelleştirme ajanı •Bağlama ajanı •Film oluşturucu •Kremleştirme ajanı •Durultma ajanı •Koloidal yapıyı koruyucu •Koyulaştırıcı •Yapışma ajanı •Diğer •GIDA SEKTÖRÜNDE YAYGIN OLARAK KULLANILDIĞI MAMÜLLER Şekerlemeler •Tatlılar •Süt ürünleri •Et ürünleri, soslar ve çorbalar •İçecekler •Fırın ürünleri ![]() FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ ![]() Fonksiyonları Yaygın Kullanım Alanları •Jelleşme ajanı jöleli tatlılar, etler, şekerlemeler, et sosları •Yapı sağlayıcı (hipping agent) lokum, koz helvası, kremalar, sufleler, fırın ürünleri ve diğer • Bağlama Ajanı rulo etler, konserve etler, şekerlemeler, peynirler, süt ürünleri ve diğer •Koloidal yapıyı koruyucu şekerlemeler, dondurmalar, buzlandırılan ürünler, donmuş tatlılar •Durultma ajanı bira, şarap, meyve suları ve diğer •Film oluşturucu meyvelerin kaplanması, etler •Koyulaştırıcı toz içecekler, et suyu, soslar, çorbalar, pudingler, jöleler, şuruplar, süt ürünleri ve diğer •İşlem yardımcısı tadlandırıcılar, yağ, vitamin ve renklendiricilerin mikroenkapsülasyonu •Emülgatör çorbalar, soslar, tadlandırıcılar, et ürünleri, kremalar, şekerlemeler, süt ürünleri ve diğer •Stabiliz krem peynirler, çikolatalı sütler, yoğurt, buzlandırılan ürünler, kremalar, donmuş tatlılar ve diğer •Yapışma ajanı şekerlemeler, et ürünleri •Köpürmeyi sağlayıcı şekerlemeler, kremalar, dondurmalar •Kristalizasyonu düzenleyici dondurmalar, buzlu ürünler, donmuş tatlılar
__________________
![]() BU VATANIN EKMEĞİNİ YEYİP İHANET EDEN BİR GÜN EKMEĞİ YEDİĞİ YERDEN KURŞUNU DA YER
![]() |
![]() |
![]() |
|