![]() |
M1 Abrams |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() M1 AbramsM1 Abrams Genel Özellikler Ülke ABD Tipi / Görev türü tipi/görev türü Kökeni / Menşei kökeni/menşei Üretici üretici Tasarımcı tasarımcı Prototip prototip Hizmete Giriş hizmete giriş Hizmetten Çıkış hizmetten çıkış Durumu durumu Başlıca Kullanıcılar başlıca kullanıcılar Diğer Kullanıcılar diğer kullanıcılar Üretim Dönemi üretim dönemi Üretim Sayısı üretim sayısı Teknik Özellikler Tasarım Maliyeti tasarım maliyeti Birim Maliyeti birim maliyeti Taban Tasarım taban tasarım Değişimleri / Türevleri değişimleri/türevleri Mürettebat mürettebat Uzunluk uzunluk Yükseklik yükseklik Genişlik 3 ![]() Tekerlek / Palet Açıklığı tekerlek/palet açıklığı Boş Ağırlık boş ağırlık Yüklü Ağırlık yüklü ağırlık Azami Hız azami hız Harekat Menzili harekat menzili Depo Kapasitesi depo kapasitesi Motor motor Motor Gücü 1500 hp (1119 kW) Güç / Ağırlık Oranı güç/ağırlık oranı Süspansiyon Donanımı süspansiyon donanımı Zırhı Chobham, RHA ve çelikle seyreltilmiş uranyum uyumlu kaplama Ana *****ı 120 mm M256 yivsiz top Diğer *****ları diğer *****ları ***** Donanımı ***** donanımı M1 Abrams, ABD Kara Kuvvetleri ve Deniz Piyadeleri yanında Mısır, Kuveyt, Suudi Arabistan ve 2007 yılından beri Avusturalya orduları envanterinde bulunan ana muharebe tankı dır ![]() ![]() ![]() ![]() M1 Abrams tankı daha önce kullanılan M60 Patton tankı yerine ordu servisine alınmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tank komutanının top namlusundan bağımsız hedef belirleme sistemi, nişancının tespit edilen hedefler ile meşgül olurken tank komutanının yeni hedefler arayabilmesine imkan vermektedir ![]() ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|