Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deccal, dünyaya, gelecekler, isa, mehdi

Hz. Mehdi,Hz. İsa,Deccal Dünya'ya Gelecekler Mi?

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arkadaşlar okuduğum bazı kitaplarda HzMehdi,Hz İsa'nın Hristiyan mitolojisinden İslam'a aktarıldığını okudumKuran-ı Kerim değiştirilmemiştir ama hadislere peygamber efendimizin söylemediği sözler eklenmiştirYani hadislere tamamen güvenemeyizAma buna rağmen bir hadis paylaşıyım:''Size benden çeşitli hadisler geldiğinde,onlardan Kuran'a ve benim sünnetime uygun olanlar bendendirOnlardan Kuran'a ve benim sünnetime uygun olmayanlar benden değildir''Kuran'da bu üçünün geleceğiyle ilgili ayet olmaması ilginç değil mi?İmamı Gazali de Hz Muhammed'den sonra,İslam'da başka bir mesihin geleceğine inanmanın saçma,ahmakça bir inanç olduğunu bazı eserlerinde söylemiştirKuran da bir ayette:''Vefat eden insanların ruhu,Peygamber olsa dahi,tekrar diriltilecekleri gün olan kıyamete değin,ayrıldığı bedene geri dönemezÖnlerinde diriltilecekleri güne kadar perde vardır''denilmiştirHadislere göre Hz İsa yeniden gelip Müslümanların önderi olacağı söyleniyor ama Hz İsa yaşadığı dönemde keşke bende Hz Muhammed'in ümmetinde olsaydım dememişmiydiHz Mehdi'nin kıyamete yakın bir zamanda gelip tüm insanları müslüman yapacağı veya İslam'a altın çağını yaşatacağı söyleniyor,ama kıyamet vaktine yakın Allah'ın adını anacak tek bir insan bile olmayacakAsırlardır İslamiyet çökmemişken Hz Mehdi altın çağını yaşattıktan sonra nasıl aniden müslümanlar bitiveriyorBen bunların sonradan müslüman olan yahudi ve hristiyanların dinimize sokmuş olabileceğini düşünüyorumBir rivayette Hz Hızır ın hala yaşıyor olmasıyla ilgili onun içinde şu ayet yeterlidir:''Biz senden önce hiç bir kimseye dünyada ebedi kalma izni vermedik''Hz Hızır,Hz Musa döneminde yaşıyorduYani HzMuhammed'den önceydiİnşallah ben yanılıyorumdur,Hz Mehdi İslam'a altın çağını yaşatır
Körü körüne geleceklerini savunmanın mantığı yokBu şekilde bir görüş Yahudiler deki gibi olur ne mucize gösterilirse gösterilsin inanmıyorlardıHadisler dışındaki açık delillerle savunursanız insanlar aydınlanmış olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

İmam-ı Gazali o sözü hangi eserinde kaçıncı sayfada söylemiştir ? Ehl-i Sünnet alimi Hazret-i Mehdi'nin geleceğine inanmak saçma demezOnu yazan kişinin art niyetli olduğunu düşünüyorum
Yalnız Kuran diyenlerin tuzağına düştüğünü düşünüyorum

Mesela Müslim ve Buhari en sağlam hadis kitabıdırBu kitapların doğru olduğunda icma yani alimlerin söz birliği vardır
(Dikkat ediniz! Deccal Mesih'in sağ gözü şaşıdır Onun gözü sanki salkımındaki emsalinden dışarı çıkmış, iri bir üzüm tanesi gibidir) (Hadis-i şerif-Buhari)

Nisa suresindeki iki âyetin meali
(Allah?ın resulü Meryem oğlu İsa?yı öldürdük dedikleri için yahudileri lanetledik Hâlbuki onlar İsa?yı öldürmediler, asmadılar da, öldürülen kimse kendilerine İsa gibi gösterildi Onun hakkında ihtilafa düşenler tam bir kararsızlık içinde; bu konuda zandan başka hiçbir bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldürmediler Bilakis Allah İsa'yı kendi nezdine kaldırmıştır) [Nisa 157-158]

Tibyan tefsiri
Nisa suresinin 157 ve 158 âyeti tefsir edilirken, Hazret-i İsa?nın öldürülmediği, asılmadığı, öldürülenin ona benzetildiği ve Hazret-i İsa?nın ref edildiği, yani göğe kaldırıldığı bildirilmektedir (Tibyan c1,s365)

İbni Hacer-i Mekki, (Alamat-i Mehdi), imam-ı Süyuti, (El-bürhan) ve imam-ı Şarani (Muhtasar-ı Tezkire-i Kurtubi) kitabında iki yüze yakın, Hazret-i Mehdi?nin alameti bildirilmektedir

Sana şunu söylemek istiyorumİlmihal kitabı okumalısın [Tam İlmihal Seadet-i Ebediyye]Çünkü bunları yazıyorsan bir yerlerde eksik var
Eğer okursan kafandaki bir çok sorunu çözersin indirmeside zor değil pdf olarak okuyabilirsin[1248 sayfa]
İndirme linki: Hakikat Kitabevi'nin yaynlarnn tamamn sesli olarak dinleyebilirsiniz :: wwwdinimizislamcom ::

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Karmahayata katılıyorum doğrusunu elbette Allah bilir şu an için sadece belli hadislerde geçtiği söyleniyor ve ben internette hzmehdi ile ilgili şeylerde hiç bunlarada raslamadımAhir zaman alametleri şu an var müslümanlarda kötüye gidiyor göya en iyi müslümanlar araplar birbirlerini katledip duruyorlar kaç bin kişi öldü kim bilirBi kadına tecavüz edildi diye kadın zinadan içeri atıldıŞu an bilim öncüleride avrupaBelki bazıları bu yolla insanları kendilerine çekmeye çalışıyo olabilirİslam kurtulacak batı çökecek falan filan her neyse kıyamet müslümanların üstüne kopmayacaktırMüslüman atalarımız 3 kıtaya ulaştı bilimde öncü,adaletleriyle öncü(bildiğimiz gibi bizans halkı hristiyan bi liderdense müslüman bi hükümdarı tercih ederiz demişlerdi tarih kitaplarında geçer bu)dünyaya hükmetmiş ve her açıdan dünyayı etkilemişlerdirSonra dine verilen önem azaldı lale devri başladı batının sapıklıklarını kendimize almamızla beraber şu durumlara geldik ve dahada kötüye gidiyoruzŞu an kaç tane alim çıkıyor çıkanlarda halkın dini duygularını sömürüyorÜlkelere giden yardımlar bunlar gevurdan geliyor diyerek geri çevirdiler ve orada çocuklar açlıktan ölüyor somaliKimisinin kasetleri çıkar kimi sahte hocadır biliyoruz hep bunlarıBi benzetme yapıcakolursak bildiğmiz üzere doğar,büyür,ölürüzİslam ülkeleri doğdu büyüdü ve malesef şu an kötüye gidiyo hzmehdi gelcek olsa bu döngü doğar,büyür,yaşlanır,tekrar büyür,ölür şeklinde olur ayrıca birçok alimimiz var hzmehdi konusu şu aralar gündemde diye biliyorum eski alimlerden bu konuda bilgi görmedim varsa bilememdeİslamın elbette bi altın çağ yaşamasını elbette isterim ama durum bu benim yorumum böyle doğrusunu elbette ALLAH bilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com