ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   İslami Genel Konular (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=324)
-   -   Hz. Mehdi,Hz. İsa,Deccal Dünya'ya Gelecekler Mi? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=523658)

Prof. Dr. Sinsi 08-20-2012 11:33 PM

Hz. Mehdi,Hz. İsa,Deccal Dünya'ya Gelecekler Mi?

Arkadaşlar okuduğum bazı kitaplarda Hz.Mehdi,Hz. İsa'nın Hristiyan mitolojisinden İslam'a aktarıldığını okudum.Kuran-ı Kerim değiştirilmemiştir ama hadislere peygamber efendimizin söylemediği sözler eklenmiştir.Yani hadislere tamamen güvenemeyiz.Ama buna rağmen bir hadis paylaşıyım:''Size benden çeşitli hadisler geldiğinde,onlardan Kuran'a ve benim sünnetime uygun olanlar bendendir.Onlardan Kuran'a ve benim sünnetime uygun olmayanlar benden değildir.''.Kuran'da bu üçünün geleceğiyle ilgili ayet olmaması ilginç değil mi?İmamı Gazali de Hz. Muhammed'den sonra,İslam'da başka bir mesihin geleceğine inanmanın saçma,ahmakça bir inanç olduğunu bazı eserlerinde söylemiştir.Kuran da bir ayette:''Vefat eden insanların ruhu,Peygamber olsa dahi,tekrar diriltilecekleri gün olan kıyamete değin,ayrıldığı bedene geri dönemez.Önlerinde diriltilecekleri güne kadar perde vardır.''denilmiştir.Hadislere göre Hz. İsa yeniden gelip Müslümanların önderi olacağı söyleniyor ama Hz. İsa yaşadığı dönemde keşke bende Hz. Muhammed'in ümmetinde olsaydım dememişmiydi.Hz. Mehdi'nin kıyamete yakın bir zamanda gelip tüm insanları müslüman yapacağı veya İslam'a altın çağını yaşatacağı söyleniyor,ama kıyamet vaktine yakın Allah'ın adını anacak tek bir insan bile olmayacak.Asırlardır İslamiyet çökmemişken Hz. Mehdi altın çağını yaşattıktan sonra nasıl aniden müslümanlar bitiveriyor.Ben bunların sonradan müslüman olan yahudi ve hristiyanların dinimize sokmuş olabileceğini düşünüyorum.Bir rivayette Hz. Hızır ın hala yaşıyor olmasıyla ilgili onun içinde şu ayet yeterlidir:''Biz senden önce hiç bir kimseye dünyada ebedi kalma izni vermedik.''.Hz. Hızır,Hz. Musa döneminde yaşıyordu.Yani Hz.Muhammed'den önceydi.İnşallah ben yanılıyorumdur,Hz. Mehdi İslam'a altın çağını yaşatır.
Körü körüne geleceklerini savunmanın mantığı yok.Bu şekilde bir görüş Yahudiler deki gibi olur ne mucize gösterilirse gösterilsin inanmıyorlardı.Hadisler dışındaki açık delillerle savunursanız insanlar aydınlanmış olur.

İmam-ı Gazali o sözü hangi eserinde kaçıncı sayfada söylemiştir ? Ehl-i Sünnet alimi Hazret-i Mehdi'nin geleceğine inanmak saçma demez.Onu yazan kişinin art niyetli olduğunu düşünüyorum.
Yalnız Kuran diyenlerin tuzağına düştüğünü düşünüyorum.

Mesela Müslim ve Buhari en sağlam hadis kitabıdır.Bu kitapların doğru olduğunda icma yani alimlerin söz birliği vardır.
(Dikkat ediniz! Deccal Mesih'in sağ gözü şaşıdır. Onun gözü sanki salkımındaki emsalinden dışarı çıkmış, iri bir üzüm tanesi gibidir.) (Hadis-i şerif-Buhari)

Nisa suresindeki iki âyetin meali
(Allah?ın resulü Meryem oğlu İsa?yı öldürdük dedikleri için yahudileri lanetledik. Hâlbuki onlar İsa?yı öldürmediler, asmadılar da, öldürülen kimse kendilerine İsa gibi gösterildi. Onun hakkında ihtilafa düşenler tam bir kararsızlık içinde; bu konuda zandan başka hiçbir bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldürmediler. Bilakis Allah İsa'yı kendi nezdine kaldırmıştır.) [Nisa 157-158]

Tibyan tefsiri
Nisa suresinin 157 ve 158. âyeti tefsir edilirken, Hazret-i İsa?nın öldürülmediği, asılmadığı, öldürülenin ona benzetildiği ve Hazret-i İsa?nın ref edildiği, yani göğe kaldırıldığı bildirilmektedir. (Tibyan c.1,s.365)

İbni Hacer-i Mekki, (Alamat-i Mehdi), imam-ı Süyuti, (El-bürhan) ve imam-ı Şarani (Muhtasar-ı Tezkire-i Kurtubi) kitabında iki yüze yakın, Hazret-i Mehdi?nin alameti bildirilmektedir.

Sana şunu söylemek istiyorum.İlmihal kitabı okumalısın. [Tam İlmihal Seadet-i Ebediyye].Çünkü bunları yazıyorsan bir yerlerde eksik var.
Eğer okursan kafandaki bir çok sorunu çözersin indirmeside zor değil pdf olarak okuyabilirsin.[1248 sayfa.]
İndirme linki: Hakikat Kitabevi'nin yaynlarnn tamamn sesli olarak dinleyebilirsiniz... .:.: www.dinimizislam.com :.:.

Karmahayata katılıyorum doğrusunu elbette Allah bilir şu an için sadece belli hadislerde geçtiği söyleniyor ve ben internette hz.mehdi ile ilgili şeylerde hiç bunlarada raslamadım.Ahir zaman alametleri şu an var müslümanlarda kötüye gidiyor göya en iyi müslümanlar araplar birbirlerini katledip duruyorlar kaç bin kişi öldü kim bilir.Bi kadına tecavüz edildi diye kadın zinadan içeri atıldı.Şu an bilim öncüleride avrupa..Belki bazıları bu yolla insanları kendilerine çekmeye çalışıyo olabilir.İslam kurtulacak batı çökecek falan filan her neyse kıyamet müslümanların üstüne kopmayacaktır.Müslüman atalarımız 3 kıtaya ulaştı bilimde öncü,adaletleriyle öncü(bildiğimiz gibi bizans halkı hristiyan bi liderdense müslüman bi hükümdarı tercih ederiz demişlerdi tarih kitaplarında geçer bu)dünyaya hükmetmiş ve her açıdan dünyayı etkilemişlerdir.Sonra dine verilen önem azaldı lale devri başladı batının sapıklıklarını kendimize almamızla beraber şu durumlara geldik ve dahada kötüye gidiyoruz.Şu an kaç tane alim çıkıyor çıkanlarda halkın dini duygularını sömürüyor.Ülkelere giden yardımlar bunlar gevurdan geliyor diyerek geri çevirdiler ve orada çocuklar açlıktan ölüyor somali..Kimisinin kasetleri çıkar kimi sahte hocadır biliyoruz hep bunları.Bi benzetme yapıcakolursak bildiğmiz üzere doğar,büyür,ölürüz.İslam ülkeleri doğdu büyüdü ve malesef şu an kötüye gidiyo hz.mehdi gelcek olsa bu döngü doğar,büyür,yaşlanır,tekrar büyür,ölür şeklinde olur ayrıca birçok alimimiz var hz.mehdi konusu şu aralar gündemde diye biliyorum eski alimlerden bu konuda bilgi görmedim varsa bilememde.İslamın elbette bi altın çağ yaşamasını elbette isterim ama durum bu benim yorumum böyle doğrusunu elbette ALLAH bilir...