![]() |
Ho'oponopono Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ho'oponopono Nedir?Eski bir hawai metodudur ![]() Bu yöntem; karşımızdaki insanın yaşadığı duyduğumuz öğrendimiz anda bizim sorunumuz olarak algılayıp kendi içimizde bundan arınarak karşımızdakini de arındırma yolunu öğretiyor ![]() yoludur bu ![]() değiştirerek arındırır ![]() ![]() ![]() seni seviyorum özür dilerim lütfen beni affet teşekkür ederim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() den oluşan ![]() Uygulamada çok kolay ve kısa sürede de sonuç veriyor ![]() Hayatındaki herhangi bir şeyi değiştirmek istediğinde bakacağın tek bir yer var: kendi için ![]() görmeden tedavi eden bir terapist olduğunu duymuştum ![]() dosyalarını incelemiş ve sonrasında kendisinin bu kişilerin hastalıklarını nasıl yarattığını görmek için kendi içine bakmış ![]() göstermiş ![]() düşünmüştüm ![]() Biri, kendini iyileştirerek başkalarını nasıl iyileştirebilirdi ki? Bu kişi bilge bir kişi olsa bile akıl hastası suçluları nasıl iyileştirebilirdi? Anlamamıştım ![]() ![]() hikâyeyi unutup gittim ![]() Ta ki hikayeyi bir yol sonra yeniden duyana kadar ![]() adında bir Hawaii iyileştirme yöntemi kullandığını duydum ![]() duymamıştım ![]() ![]() tümüyle doğruysa, hakkında daha fazla şey öğrenmeliydim ![]() "sorumluluk" kelimesinin anlamını, yaptıklarımdan ve düşündüklerimden sorumlu olduğum şeklinde anlardım ![]() ![]() düşündüğünü sanıyorum ![]() yaptıklarından değil ![]() sorumluluğun ne demek olduğu konusunda yeni bir bakış açısı kazandırdı ![]() ![]() Ihaleakala Hew Len ![]() ![]() tamamını bana anlatıp anlatamayacağını sordum ![]() Hastanesi'nde dört sene boyunca çalıştığını söyledi ![]() ![]() Akıl hastası suçluların bulunduğu koğuş oldukça tehlikeliymiş ![]() içinde istifa ediyorlarmış ![]() istifa ediyormuş ![]() sırtlarını duvara çevirerek yürüyorlarmış ![]() ziyaret etmek için hoş bir yer değilmiş ![]() ![]() anlattı ![]() ![]() Hastaların dosyalarına bakarken kendi üzerinde çalışmış ![]() çalıştıkça hastalar iyileşmeye başlamış ![]() "Birkaç ay sonra, daha önceden ellerli kelepçeli dolaşan hastalara serbestçe dolaşmaları için izin verilmeye başlandı," dedi bana ![]() kalan hastalar ilaç tedavilerini bıraktılar ![]() ihtimal olmayanlar serbest kaldı ![]() "Sadece bu kadar değil," diye devam etti ![]() hoşlanmaya başladı ![]() ![]() ihtiyaçtan daha fazla sayıda olmaya başladı, çünkü hastalar serbest bırakılıyordu ![]() Personelin yapacak bir işi kalmamıştı ![]() ![]() Ve işte en önemli soru: "Bu insanların değişimine sebep olacak ne yaptın?" dedim "Onları yaratan kendi parçamı iyileştirdim sadece," dedi ![]() Dr ![]() olduğunu söyledi -aslında basit, çünkü her şey senin hayatında oluyor ![]() manasıyla, tüm dünya senin yaratımın ![]() “Hmmm ![]() ![]() ![]() ![]() Söylediklerinden ve yaptıklarından sorumlu olmakla, hayatındaki tüm insanların söylediklerinden ve yaptıklarından sorumlu olmak farklıdır ![]() hayatının sorumluluğunu alıyorsan hayatında gördüğün, işittiğin, tattığın, dokunduğun ya da herhangi bir şekilde deneyimlediğin her şey senin sorumluluğun altındadır ![]() Çünkü hepsi senin hayatında olmaktadır ![]() mali durumu ve hoşuna gitmeyen diğer şeyler, hepsi şifalanmak üzere sana geliyor ![]() Onlar aslında yoklar… Onlar sadece iç dünyanın birer yansıması… Sorun onlarda değil, sende ![]() ![]() Bunu kabul etmeyi ve hayata geçirmeyi bir kenara bırak, kavramak bile kolay değil; biliyorum ![]() Suçlamak sorumluluk almaktan kolaydır ![]() ![]() kendisini nasıl iyileştirdiğini ve ho'opnopono yönteminin kendini sevmek anlamına geldiğini kavramaya başladım ![]() Hayatının gelişmesini istiyorsan, onu iyileştirmelisin ![]() istiyorsan -akıl hastası bir suçlu bile olabilir bu- bunu ancak kendini iyileştirerek yapabilirsin ![]() Dr ![]() ![]() yapmıştı? "Sadece, tekrar ve tekrar 'özür dilerim' ve 'seni seviyorum' dedim," dedi ![]() Bu kadar mı? Bu kadar ![]() Sonuç olarak, kendini sevmek kendini geliştirmenin en önemli yoludur ve kendini geliştirdikçe dünyan gelişir ![]() Bu konu hakkında bir örnek vermeme izin verin: Bir gün biri bana beni üzen bir e-posta gönderdi ![]() çalışmamı, zayıf duygusal noktalarımı araştırarak ya da hoş olmayan bu e-postayı gönderen kişinin bunu neden yapmış olabileceğini bulmaya çalışarak yapardım ![]() sefer, Dr ![]() ![]() "Seni seviyorum," dedim ![]() ![]() Sadece, dış koşulları yaratan içimdeki parçamı iyileştirmesi için, sevginin ruhunu yardıma çağırdım ![]() ![]() için özür diliyordu ![]() ![]() Ona herhangi bir şey yazmamıştım ![]() yaratan parçamı iyileştirmiştim ![]() Daha sonra Dr ![]() katıldım ![]() ![]() ![]() Yasası Sırrı adlı kitabımla ilgili güzel şeyler söyledi ![]() kitaplarımın titreşiminin artacağını ve okuyucuların bunu hissedeceklerini söyledi ![]() Kısacası, kendimi geliştirirsem okuyucularım da gelişecekti ![]() "Şu anda piyasada, dış dünyada olan kitaplar hakkında ne dersin?" diye sordum ![]() "Onlar orada değiller,"dedi ![]() ![]() ![]() Dış dünya diye bir şey yok ![]() Bu gelişkin tekniği hak ettiği derinlikte anlatabilmek için bir kitap yazmak gerekir ama kısaca şunu söyleyebiliriz ![]() Hayatındaki herhangi bir şeyi değiştirmek istediğinde bakacağın tek bir yer var: kendi için ![]() "İçine baktığında, bunu sevgiyle yap ![]() 1 ![]() ![]() İçinizde ve etrafınızda olan her şeyin, bilinçli ya da bilinçsz, farkında olmanıza imkan yoktur ![]() ![]() radyo dalgalarından düşünce formlarına kadar görünmeyen sayısız sinyal bulunmaktadır ve sizler bunların hiç birini bilinçli olarak algılamazsınız ![]() şu anda kendi gerçeğinizi yartmaktasınız ama bu olay bilinçli bilginiz ya da kontrolünüzün dışında, bilinçsizce olmaktadır ![]() yaralanırsınız ![]() ![]() 2 ![]() Elbetteki olan her şeyden haberiniz olmadığı için, onları kontrol edemezsiniz ![]() emredebileceğinizi düşünmek egosal bir hatadır ![]() çoğunu egonuz göremediğine göre, sizin için en iyisine egonuzun karar vermesine izin vermek hiç de bilgece olmaz ![]() ![]() tercih edeceğinize karar vermek için bilinçli zihninizi kullanabilirsiniz, ama onu ifade edip edemeyeceğinizi ya da bunu nasıl ve ne zaman yapacağınızı kendi haline bırakmalısınız ![]() Teslimiyet anahtardır ![]() 3 ![]() ![]() Yaşamınızda önünüze çıkan her şey, oraya nasıl geldiğine bakmaksızın, iyileştirmek içindir, çünkü şu anda sizin radarınızdadır ![]() hissedebiliyorsanız, onu iyileştirebilirsiniz de ![]() bu sizi rahatsız ediyorsa, o zaman iyileştirmek için oradadır demektir ![]() keresinde söylemiş olduu gibi, "Eğer onu farkedebiliorsanız, ona sahpsinizdir ![]() neden hayatınızda olduğuna ya da oraya nasıl geldiğine dair hiçbir fikriniz olmayabilir, ama artık farkında olduğunuza göre, onu serbest bırakabilirsinz ![]() kadar iyileştirirseniz, tercih ettiklerinizi ifade etmede o kadar net olursunuz, zira başka şeyleri kullanmak için gereken enerjiyi serbest bırakmış olursunuz ![]() 4 ![]() ![]() Hayatınızda başınıza gelenler sizin suçunuz değildir, ama sizin sorumluluğunuzdadır ![]() Kişisel sorumluluk kavramı söylediğiniz, yaptığınız ya da düşündüğünüzün ötesindedir ![]() Hayatınızda yer alan diğer herkesin dediklerini, yaptıklarını ve düşündüklerini de içerir ![]() Yaşamınıza meydana gelen her şeyin sorumluluğunu tamamen alırsanız, o zaman herhangi bir kişi bir sorunu su yüzüne çıkardığında, o sizin de sorununuz olur ![]() ilkeye bağlanır, yani yolunuza çıkan her şeyi iyileştirebilirsiniz ![]() gerçeğiniz için hiç kimseyi ya da hiçbir şeyi suçlayamazsınız ![]() sorumluluğunu almak, yani onu kabul etmek, ona sahip çıkmak ve onu sevmektir ![]() Karşılaştığınız şeyleri ne kadar çok iyileştirirseniz kaynak ile o kadar uyumlu olursunuz ![]() 5 ![]() ![]() Sizi her şeyin ötesindeki huzura, iyieştirmeden ifade etmeye götürecek bilet sadece "seni seviyorum" cümlesidir ![]() böylece şu anın mucizesini yaşayabilirsiniz: sıfır limiti ![]() ![]() kiloyu, bağımlılığı, sorunlu çocuğu ya da komuyu, eşi sevin; hepsini sevin ![]() kalmış enerjiyi değiştirir ve serbest bırakır ![]() dileğinizin gerçekleşmesidir ![]() 6 ![]() ![]() Niyet zihnin oyuncağıdır;esinlenme Tanrı'dan bir bildirimdir ![]() beklemek yerine teslim eder ve dinlemeye başlarsınız ![]() temel alarak hayatı kontrol etmeye çalışmaktır; esinlenme ise Tanrı'dan gelen mesajı almak ve buna göre hareket etmektir ![]() yarar ve mucizeler getirir ![]() Zero Limit - Joe Vitale, Dr ![]() |
![]() |
![]() |
|