![]() |
Rahip Bahira Ve Bulut |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rahip Bahira Ve BulutRAHİP BAHİRA VE BULUT Her sene Yemen v e Şam tarafına ticaret kervanı gönderilirdi ![]() ![]() - Beni de al amcacığım, dedi ![]() ![]() Bahira adında Rahip Şam ve Yemen güzergahı üzerinde kilise yaptırmış ve bir ağacın altında gelip gidenlere nasihat ederdi ![]() ![]() ![]() Yaklaşan Kervan bir öncekilerden farklıydı, Bahira’nın dikkatini çekti ![]() ![]() ![]() ![]() - Aranızdan gelmeyen oldu mu ? diye seslenince Peygamberimizin amcası Ebu Talip: - Evet ![]() ![]() Bahira: - Olsun, O’nunda gelmesini istiyorum, deyince birazdan davetlilerin arasına gelirken bulutun da onu izlediğini gördüğü zaman merakı bir kat daha arttı ve sormaya başladı: - Evladım Lat ve Uzza adına doğru söyle… ![]() Peygamberimiz küçük yaşına rağmen şu tepkiyi koydu: - Bana Lat ve Uzza adına bir şey sorma ![]() ![]() Bahira: - O halde Allah adına söyle nasıl uyursun? Sorunca Ebu Talip hemen öne çıkıp; mışıl mışıl uyur, dediyse de tam doğru cevap yeğeninden geldi ![]() Peygamberimiz: - Gözlerim uyur fakat kalbim uyumaz ![]() Bahira : - Bu çocuğun gözlerindeki kırmızılık neyin nesi? Ebu Talip: - Doğuştan, dedi ![]() ![]() Bahira Ebu Talib’e: - Gömleğini açabilir misin? Açtılar, açtıklarında iki kürek arasında büyük bir ben vardı ![]() ![]() Bahira: - Neyin olur? Ebu Talip: - Oğlum olur , dedi ![]() Bahira: -Bu çocuğun yetim olması gerekir, deyince Ebu Talip: - Nerden biliyorsun? Bahira: - Bizim okuduğumuz kitaplarda beklediğimiz elçinin babasının sağ olmaması gerekir ![]() Ebu Talip: - Evet haklısın ben amcasıyım ![]() Bahira: - O halde sen bu çocuğu yurduna götürmekte acele et, korkarım Yahudiler O’na zara verebilir ![]() ![]() Rahip Bahira bu sözleri sarf ederken Kervanda bulunanlar bu sözleri ciddiye almadıkları gibi, ‘artık iyiden iyiye bunamış’ deyip yollarına devam ettiler ![]() Ebu Talip her ihtimale karşı Bahira’nın sözlerini dikkate alarak kervan Busra’ya geldiğin de nolur nolmaz düşüncesiyle öteye geçmeye izin vermedi ![]() ![]() ![]() - Yoksa o mu? eğer O ise Yahudilerin sonu demek… Öldürmek için tam davranmaya kalkışacakları sırada karşılarında heybetli ve vakur bir adamı görmelerinden dolayı vazgeçerek oradan uzaklaştılar ![]() ![]() Bahira: - Evet ![]() Adamlar: - Tüh be kaçırdık ![]() ![]() ![]() ![]() Bahira: - Akıllı olun , Tüm alem bir araya gelse güç yetiremezsiniz, en iyisimi yurdunuza dönün ![]() - Peki, deyip memleketleri Busra’ya gittiler ![]() ***Alıntıdır*** |
![]() |
![]() |
|