![]() |
Sorularla Anlaşılmaz Dünya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sorularla Anlaşılmaz DünyaNeden bu kadar sinirli ve tahammülsüzüm,çözemiyorum ![]() " İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için, sevmekten korkuyor ![]() Sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için ![]() Düşünmekten korkuyor sorumluluk getireceği için ![]() Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için ![]() Duygularını ifade etmekten korkuyor, reddedilmekten korktuğu için ![]() Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğin kıymetini bilmediği için ![]() Unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi bir şey vermediği için ![]() Ve ölmekten korkuyor aslında yaşamayı bilmediği için ![]() ![]() ![]() W ![]() Neden bana böyle davranıyorlar,önyargılılar,zalimler? "Başkalarına sana davranılmasını istediğin gibi davran" Domingo De Banez Ben iyi birisiyim ![]() " İyi iki anlama gelir ![]() ![]() ![]() Aristo Bu kanunlara aykırı değil mi? "Yasa insanların kalplerinde yazılıdır ![]() St Agustine Neden kimse beni farketmiyor? "Yaşadığın yerde yararlı ol" George Herbert Neden benim bilgimi kimse anlamıyor,dinlemiyor? "Bütün görkem başlamaya cürret edebilmektedir" Eugene F ![]() Ben öyle yapmak istememiştim ama öyle oldu niyeki? "Yan etkisi olmayan eylem yoktur" Barry Commoner Çok kapasitem var ama kimse anlamıyor? "Deha, insanın kendi ateşini yakmasıdır ![]() J ![]() Anlatıyorum,anlatıyorum anlamıyorlar? "Çok konuşan az iş yapar ![]() Schiller Ve Nietzsche ile kapatalım Öyle bir hayat yaşıyorum ki , Cenneti de gördüm , cehennemi de Öyle bir aşk yaşadım ki Tutkuyu da gördüm , pes etmeyi de ![]() Baziları seyrederken hayatı en önden, Kendime bir sahne buldum oynadım ![]() Öyle bir rol vermişler ki , Okudum okudum anlamadım ![]() Kendi kendime konuştum bazen evimde, Hem kızdım hem güldüm halime, Sonra dedim ki " söz ver kendine " Denizleri seviyorsan , dalgaları da seveceksin , Sevilmek istiyorsan , önce sevmeyi bileceksin , Uçmayı seviyorsan , düşmeyi de bileceksin ![]() Korkarak yaşıyorsan , yalnızca hayatı seyredersin ![]() Öyle bir hayat yaşadım ki , son yolculukları erken tanıdım Öyle çok değerliymiş ki zaman, Hep acele etmem bundan,anladım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sorularla Anlaşılmaz Dünya |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sorularla Anlaşılmaz DünyaBen de Hayyam'dan eklemeler yapmak isterim ![]() Akılla bir konuşmam oldu dün gece; Sana soracaklarım var, dedim; Sen ki her bilginin temelisin, Bana yol göstermelisin ![]() Yaşamaktan bezdim, ne yapsam? Birkaç yıl daha katlan, dedi ![]() Nedir; dedim bu yaşamak? Bir düş, dedi; birkaç görüntü ![]() Evi barkı olmak nedir? dedim; Biraz keyfetmek için Yıllar yılı dert çekmek, dedi ![]() Bu zorbalar ne biçim adamlar? dedim; Kurt, köpek, çakal makal, dedi ![]() Ne dersin bu adamlara, dedim; Yüreksizler, kafasızlar, soysuzlar, dedi ![]() Benim bu deli gönlüm, dedim; Ne zaman akıllanacak? Biraz daha kulağı burkulunca, dedi ![]() Hayyam'ın bu sözlerine ne dersin, dedim: Dizmiş alt alta sözleri, Hoşbeş etmiş derim, dedi ![]() ++ Dert içinde sevinci bul da yaşa; Haksız düzende haklı ol da yaşa; Sonu nasıl olsa yokluk dünyanın, Varından yoğundan kurtul da yaşa ![]() ++ Yaşamın sırlarını bileydin Ölümün sırlarını da çözerdin; Bugün aklın var , bir şey bildiğin yok: Yarın, akılsız, neyi bileceksin? |
![]() |
![]() |
|