|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
nasıldır, sebzecilik, türkiye’de |
![]() |
Türkiye’De Sebzecilik - Türkiye’De Sebzecilik Nasıldır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiye’De Sebzecilik - Türkiye’De Sebzecilik Nasıldır?Türkiye’de Sebzecilik - Türkiye’de Sebzecilik Nasıldır? Ülkemiz farklı iklim tiplerinin görülmesi nedeni ile sebze tarımına uygundur ![]() Ülkemizde sebzelerin en erken yetiştiği yer Akdeniz Bölgesi en geç yetiştiği yer ise Doğu Anadolu Bölgesi‘dir (domates biber patlı*can salatalık kabak) ![]() Seracılık faaliyetlerinin gelişmiş olmasın*dan dolayı en çok sebze üretimi Akdeniz ve Ege bölgelerinde yapılmaktadır ![]() Akdeniz Bölgesi’nde turfanda sebzecilik gelişmiştir ![]() Seracılık (Turfandacılık) Cam veya plastikten yapılan seralarda mevsimi dışında meyve ve sebze üretme faaliyet*lerine seracılık (turfandacılık) denir ![]() Seracılık güneşli gün sayısının fazla oldu*ğu Akdeniz Ege Marmara ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yapılır ![]() Karadeniz kıyılarında bulutlu gün sayısı*nın fazla olması Doğu Anadolu’da kış mevsimi*nin soğuk ve uzun geçmesi İç Anadolu’da ise yaz kuraklığının erken başlaması sebze üretimini sınırlandırmış ve seracılığı engellemiştir ![]() Yumrulu Bitkiler Ürünü toprağın altında olan düşük sıcak*lıklara dayanabilen patates soğan havuç turp sarımsak gibi bitkilere yumrulu bitkiler denir ![]() |
![]() |
![]() |
|