Lahana Sarması... |
|
|
#1 |
|
jasmine
|
Lahana Sarması...LAHANA SARMASI MALZEMELER:-500 gr yağlı kıyma-1 Baş lahana 500 gr bulgur-1 baş soğan -2'şer kaşık salça,-Margarin -Yeteri kadar tuz,-Kırmızı biber,-Maydanoz HAZIRLANIŞI:-Lahanın yaprakları ayrılarak tuzlu suda haşlanır -Bir tepsi içerisine kıyma, tuz, kırmızı biber, ince kıyılmış maydanoz ve bir kaşık salça konulup biraz su ilave edilerek yoğrulur -Daha sonra bulgur da karıştırılarak iyice yoğurulur Önceden haşlanmış olan lahana kesilerek içerisine kıyma harcından konulup sarılır -Tencerede hazırlanan yağlı salçanın üzerine dizilir -Dizilen sarmaların üzerine iç kapak konulur -Başka bir kapta kaynatılan su üzerine dökülerek beş dakika har ateşte, 40 dakika da kısık ateşte pişirilerek üzerine sumak veya limon dökülür![]()
__________________
|
|
|
|