![]() |
Lahana Sarması...
LAHANA SARMASI MALZEMELER:-500 gr yağlı kıyma-1 Baş lahana 500 gr bulgur-1 baş soğan -2'şer kaşık salça,-Margarin -Yeteri kadar tuz,-Kırmızı biber,-Maydanoz HAZIRLANIŞI:-Lahanın yaprakları ayrılarak tuzlu suda haşlanır.-Bir tepsi içerisine kıyma, tuz, kırmızı biber, ince kıyılmış maydanoz ve bir kaşık salça konulup biraz su ilave edilerek yoğrulur.-Daha sonra bulgur da karıştırılarak iyice yoğurulur.Önceden haşlanmış olan lahana kesilerek içerisine kıyma harcından konulup sarılır.-Tencerede hazırlanan yağlı salçanın üzerine dizilir.-Dizilen sarmaların üzerine iç kapak konulur.-Başka bir kapta kaynatılan su üzerine dökülerek beş dakika har ateşte, 40 dakika da kısık ateşte pişirilerek üzerine sumak veya limon dökülür. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.