![]() |
>>>Gazİantep Yemeklerİ<<< |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() >>>Gazİantep Yemeklerİ<<<TERBİYELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı) M a l z e m e l e r * 500 gr ![]() * 100 gr ![]() * 3-4 diş sarımsak, * 1 çorba kaşığı biber salçası, * 1 çorba kaşığı domates salçası, * 2 çorba kaşığı zeytin yağı, * Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve tuz ![]() HAZIRLANIŞI: Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------- ALTI EZMELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı) M a l z e m e l e r 500 gr ![]() 100 gr ![]() ![]() Terbiye İçin: 3-4 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası, 2 yemek kaşığı zeytin yağı, Tuz ve karabiber, yeni bahar ![]() Sos İçin: 4-5 domates, 3-4 adet sivri yeşilbiber ![]() HAZIRLANIŞI: Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------- Kiyma Kebabi Ma l z e m e l e r * 400 gr ![]() * 100-150 gr ![]() * Arzuya göre kırmızıbiber, karabiber ve tuz ![]() HAZIRLANIŞI: Et, kuyrukla birlikte zırhla kıyılır veya et makinasında çekilir, tuz, karabiber ve kırmızı biber atılır, karıştırılır ve yoğrulur ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------------------------- Alti Ezmelİ Kiyma Kebabi M a l z e m e l e r 500 gr ![]() 4-5 domates, Karabiber ve tuz ![]() HAZIRLANIŞI: Kıymaya karabiberi, tuzu konur ve iyice yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------------------------- SEBZELİ KEBAP (Maydanozlu Kebap) M a l z e m e l e r * 1/2 kg ![]() * 1 demet (küçük) maydanoz, * 125 gr ![]() * Tuz ![]() HAZIRLANIŞI: Etle sebze zırhta çekilir, tuz ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- CaĞirtlak Kebabi Ma l z e m e l e r 150 gr ![]() 30 gr ![]() (ciğer yağı), Piyaz malzemesi: 1 tutam maydanoz, 1 adet küçük baş kuru soğan, Yapılışta kullanılan malzeme: Yeterince tuz, karabiber, kimyon, sumak ekşisi, kırmızı pul biber ![]() HAZIRLANIŞI: Ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır ![]() ![]() ![]() PİŞİRİLMESİ: šişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir ![]() ![]() ![]() PİYAZİN HAZIRLANIŞI: Kuru soğan ince ince doğranır, sumak ekşisiyle karıştırılır, maydanoz ince bir şekilde doğranarak karıştırılır, hazırlanan piyaz tabaktaki ciğerin yanına limon, yeşil biber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte konarak servise sunulur ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------------ simit kebabı M a l z e m e l e r * 650 gr ![]() * 200 gr ![]() * 85 gr ![]() * 20 gr ![]() * 30 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAZIRLANIŞI: Bir tepsiye kıyma, ıslanmış simit, çam fıstığı, ince doğranmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharat, kimyon, karabiber, tarçın, tuz, ıslanmış pul biber ilave edip karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------- PATLICAN KEBABI (Balcan Kebabı) M a l z e m e l e r * 1 ![]() ![]() ![]() iri kemer patlıcanı), * 1 kg ![]() * 5-6 adet domates, * 5-6 adet yeşil biber, * Karabiber, tuz ![]() HAZIRLANIŞI: Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --------------------------------------------------------------------- Kemelİ Kiyma Kebabi M a l z e m e l e r * 6-7 tane keme, * 1 kg ![]() * Tuz, karabiber ![]() HAZIRLANIŞI: Kemelerin kabuğu soyulur, temizlenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------------------------- Sarimsak Kebabi M a l z e m e l e r * 500 gr ![]() * 500 gr ![]() * 1 kahve fincanı nar pekmezi, * Karabiber ve tuz ![]() HAZIRLANIŞI: Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------- SoĞan Kebabi M a l z e m e l e r * 500 gr ![]() * 1 kg ![]() * 1 kahve fincanı nar pekmezi, 9 Tuz, karabiber ![]() HAZIRLANIŞI: Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------- Kazan Kebabi M a l z e m e l e r * 4 tane orta boy patlıcan, * 300 gr ![]() * 4 tane yeşil biber, * 4 tane domates, * 2 tane orta boy soğan, * 1 yemek kaşığı domates salçası, * Tuz, karabiber, kırmızıbiber, * 2 bardak su, * 1 yemek kaşığı zeytinyağı ![]() HAZIRLANIŞI: Patlıcanlar soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --------------------------------------------------------------------------- Alİnazİk Kebabi ma l z e m e l e r 150 gr ![]() ya da zırh kıyması, 2 adet patlıcan (közde pişmiş), 200 gr ![]() 50 gr ![]() Yarım çay kaşığı pulbiber, Bir çay kaşığı tuz, 3 diş sarımsak ![]() HAZIRLANIŞI: Patlıcanlar fırında veya küllenmiş közde pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------------ EkŞİlİ Taraklik Tavasi M a l z e m e l e r 1 kg ![]() 100 gr ![]() 150 gr ![]() 250 gr ![]() 50 gr ![]() 50 gr ![]() 50 gr ![]() 250 gr ![]() 10 gr ![]() 2 gr ![]() ![]() HAZIRLANIŞI: Bir tencereye margarin yağı ve et konur ocağın altı yakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------------------------------- Et PaÇasi M a l z e m e l e r * 1 kg ![]() * 100 gr ![]() * 1 yemek kaşığı tere yağı, * Karabiber, * Kırmızı pul biber, * Tuz, * 2 veya 3 adet limon, * 2 lt ![]() ![]() HAZIRLANIŞI: Tencereye 2 litre su konup kaynatılır, parça et içine atılır ve pişirilir ve ocaktan indirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : >>>gazİantep Yemeklerİ<<< |
![]() |
![]() |
#2 |
djdem
|
![]() Cevap : >>>gazİantep Yemeklerİ<<<Alti Ezmelİ Kiyma Kebabi yemiştim tavsiye edrim
__________________
![]() nO sEvGiLi No dıRdıR onLine şamaTa onLine gıRgıR ORTAMIN BİTTİĞİ YERDE BİZ BAŞLARIZ TARZIMIZ İÇİN ÖLÜR ŞEKLİMİZ İÇİN YAŞARIZ |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : >>>Gazİantep Yemeklerİ<<< |
![]() |
![]() |
#3 |
ışıl27
|
![]() Cevap : >>>Gazİantep Yemeklerİ<<<gazıantep yemeklerini tanıttıgınız ıcın teşekkurler:)
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : >>>Gazİantep Yemeklerİ<<< |
![]() |
![]() |
#4 |
KRDNZ
![]() |
![]() Cevap : >>>Gazİantep Yemeklerİ<<<Antep'te kebaptan başka yemek yok mu merak ettim :iconsiritik: Paylaşımın için teşkkrler b@ron |
![]() |
![]() |
|