ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   >>>Gazİantep Yemeklerİ<<< (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=49195)

b@ron 06-25-2008 07:24 PM

>>>Gazİantep Yemeklerİ<<<
 
TERBİYELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı)


M a l z e m e l e r
* 500 gr. kebaplık et,
* 100 gr. kuyruk,
* 3-4 diş sarımsak,
* 1 çorba kaşığı biber salçası,
* 1 çorba kaşığı domates salçası,
* 2 çorba kaşığı zeytin yağı,
* Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve tuz.





HAZIRLANIŞI:

Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır. Terbiyelemek için sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur. Bir gece bekletilir. Terbiyelenmiş etler şişlere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanır. Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.
-------------------------------------------------------------------

ALTI EZMELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı)
M a l z e m e l e r
500 gr. kebaplık et,
100 gr. kuyruk.
Terbiye İçin:
3-4 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası,
2 yemek kaşığı zeytin yağı,
Tuz ve karabiber, yeni bahar.
Sos İçin:
4-5 domates,
3-4 adet sivri yeşilbiber.





HAZIRLANIŞI:

Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur, terbiyelenmesi için bir gün buz dolabında bekletilir. Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir. Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir, bir tabağa konur. İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir. Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirilir. Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak servis yapılır.
-------------------------------------------------------------

Kiyma Kebabi
Ma l z e m e l e r
* 400 gr. kebaplık et,
* 100-150 gr. kuyruk,
* Arzuya göre
kırmızıbiber,
karabiber ve tuz.





HAZIRLANIŞI:

Et, kuyrukla birlikte zırhla kıyılır veya et makinasında çekilir, tuz, karabiber ve kırmızı biber atılır, karıştırılır ve yoğrulur. Bu karışım eşit 6-7 parçaya ayrılır, avuç yardımı ile şişe geçirilir, orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.
-----------------------------------------------------------------

Alti Ezmelİ Kiyma Kebabi
M a l z e m e l e r
500 gr. az yağlı kıyma,
4-5 domates,
Karabiber ve tuz.





HAZIRLANIŞI:

Kıymaya karabiberi, tuzu konur ve iyice yoğrulur. Etler Adana Kebabında olduğu gibi şişlere geçirilir. Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir, kabukları soyulur, tokmakla ezilir ve bir tabağa konur. Izgarada çevirerek pişirilen kıyma kebabı domates ezmesinin üzerine çekilerek sıcak sıcak servis yapılır ve üzerine çok az miktarda istenirse tereyağı ilave edilir.
-----------------------------------------------------------------

SEBZELİ KEBAP (Maydanozlu Kebap)
M a l z e m e l e r
* 1/2 kg. et,
* 1 demet (küçük) maydanoz,
* 125 gr. sarımsak,
* Tuz.







HAZIRLANIŞI:

Etle sebze zırhta çekilir, tuz ilave edilir. Sebzeyle karışık kıyma ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Islatılmış el yardım ile şişe geçirilir. Adana kebabı gibi oruk şekil verilir. Hafif ateşte pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır
--------------------------------------------------------------------------------

CaĞirtlak Kebabi
Ma l z e m e l e r
150 gr. kuzu ciğeri (4 şiş),
30 gr. ciğer çözü
(ciğer yağı),
Piyaz malzemesi:
1 tutam maydanoz,
1 adet küçük baş kuru soğan,
Yapılışta kullanılan malzeme:
Yeterince tuz, karabiber, kimyon, sumak ekşisi, kırmızı pul biber.





HAZIRLANIŞI:

Ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır. Ciğer çözü de aynı büyüklükte parçalara bölünür. Kuşbaşı büyüklüğündeki 5 tike ciğer ve 1 çöz; her şişe iki tike ciğer, 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde saplanır.

PİŞİRİLMESİ:

šişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir. Pişerken üzerine hafiften tuz, biber, kimyon atılır. Pişen ciğerler tabağa çekilir, üzerine bir miktar karabiber atılır.

PİYAZİN HAZIRLANIŞI:

Kuru soğan ince ince doğranır, sumak ekşisiyle karıştırılır, maydanoz ince bir şekilde doğranarak karıştırılır, hazırlanan piyaz tabaktaki ciğerin yanına limon, yeşil biber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte konarak servise sunulur. Yanında ayran da içilebilir.
------------------------------------------------------------------------

simit kebabı
M a l z e m e l e r
* 650 gr. kıyma,
* 200 gr. ılık suda ıslanmış siyah köftelik simit,
* 85 gr. çam fıstığı,
* 20 gr. dövülmüş sarımsak,
* 30 gr. rendelenmiş k. soğan, Tuz * 2 bağ maydanoz, * 15 gr. köfte baharatı, tarçın, kimyon, karabiber, * 15 gr. ıslanmış pul biber, * 50 gr. fıstık içi, * 5 gr. rendelenmiş kaşar P.





HAZIRLANIŞI:

Bir tepsiye kıyma, ıslanmış simit, çam fıstığı, ince doğranmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharat, kimyon, karabiber, tarçın, tuz, ıslanmış pul biber ilave edip karıştırılır. Karışımı iyice yoğurduktan sonra, kuşbaşından büyük şekilde yuvarlanır, ızgara şişlerine takılır ve ızgarada pişirilir. Piştikten sonra tabaklara servis edip üzerine rendelenmiş kaşar ve fıstık içi serpilir. Yemek artık servise hazırdır.
----------------------------------------------------------

PATLICAN KEBABI (Balcan Kebabı)
M a l z e m e l e r
* 1.5. kg. (5-6 tane uzun,
iri kemer patlıcanı),
* 1 kg. az yağlı kıyma,
* 5-6 adet domates,
* 5-6 adet yeşil biber,
* Karabiber, tuz.






HAZIRLANIŞI:

Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 2.5-3 cm. uzunluğunda enine kesilir. Bu arada kıyma; tuz ve karabiber ile iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Şişlere bir patlıcan, bir top yuvarlanmış kıyma saplanır, elle biraz yassılaştırılır. Domatesler ve biber ayrı ayrı şişlere geçirilir. Şişlere saplanmış patlıcan, biber ve domatesler alevsiz orta harlı mangal ateşinde çevrile çevrile pişirilir. Pişirilen patlıcanlar sırası bozulmamak kaydıyla düzgün bir şekilde tepsiye çıkartılır. Üzerine pişmiş domates ve biber yerleştirilir ve ağzı bir kapakla kapatılarak ateş üzerinde demlendirilir. 5-10 dakika sonra pide ekmekle servis yapılır
---------------------------------------------------------------------

Kemelİ Kiyma Kebabi
M a l z e m e l e r
* 6-7 tane keme,
* 1 kg. az yağlı kıyma,
* Tuz, karabiber.






HAZIRLANIŞI:

Kemelerin kabuğu soyulur, temizlenir. (Bu soyulma temiz bir taş veya yüzeyi düz olmayan temiz bir cismi kemeye sulu olarak sürme ile olur.) Yuvarlatılan kemeler bıçakla ikiye bölünür. Diğer taraftan kıymaya, tuz ve karabiber konularak yoğrulur. (Çok az su ilavesi ile el ıslatılarak) ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Kebap şişine bir kıyma bir keme saplanır ve mangalda pişirilir. Servis yapılır
-----------------------------------------------------------------

Sarimsak Kebabi
M a l z e m e l e r
* 500 gr. yağlı kıyma,
* 500 gr. taze baş sarımsak,
* 1 kahve fincanı nar pekmezi,
* Karabiber ve tuz.








HAZIRLANIŞI:

Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur. Etten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır. Sarımsakların başları ayrılmadan ortadan ikiye bölünür. Şişe bir köfte bir sarımsak saplanır. Mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır
----------------------------------------------------------------

SoĞan Kebabi
M a l z e m e l e r
* 500 gr. yağlı kıyma,
* 1 kg. küçük kuru soğan,
* 1 kahve fincanı nar pekmezi,
9 Tuz, karabiber.

HAZIRLANIŞI:

Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur. Etler ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır. Soğanlar iri ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür. Şişe bir köfte bir soğan saplanır. Mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır.
--------------------------------------------------------------

Kazan Kebabi
M a l z e m e l e r
* 4 tane orta boy patlıcan,
* 300 gr. kıyma,
* 4 tane yeşil biber,
* 4 tane domates,
* 2 tane orta boy soğan,
* 1 yemek kaşığı domates salçası,
* Tuz, karabiber, kırmızıbiber,
* 2 bardak su,
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı.





HAZIRLANIŞI:

Patlıcanlar soyulur. Enine 5 eşit parça kesilir. Kıyma içerisine tuz, karabiber, ince doğranmış bir soğan ve kırmızıbiber ilave edilerek yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Enine kesilmiş patlıcanlar bir parça et bir parça patlıcan şeklinde yerleştirilir. Diğer taraftan bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı, halka halka doğranmış soğanlar, rendelenmiş bir domates konur. Bunların üzerine sıralanan et ve patlıcanlar yerleştirilir. Ayrı bir kapta domates salçası suda eritilip üzerine tuz, karabiber atılır ve patlıcanların üzerine dökülür. Kabuğu soyulan domatesler ve biberler halka şeklinde doğranır ve tencereye konur. Hazırlanan bu malzemenin üzerine bir tabak kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.
---------------------------------------------------------------------------

Alİnazİk Kebabi
ma l z e m e l e r
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
ya da zırh kıyması,
2 adet patlıcan (közde pişmiş),
200 gr. süzme yoğurt,
50 gr. tereyağı,
Yarım çay kaşığı pulbiber,
Bir çay kaşığı tuz,
3 diş sarımsak.





HAZIRLANIŞI:

Patlıcanlar fırında veya küllenmiş közde pişirilir. Pişmiş patlıcanların kabukları soyulup kuşbaşı şeklinde doğranır. Sarımsak ezlip tuzu atılır, süzme yoğurdun içine konur ve iyice karıştırılarak Alinazik sosu hazırlanır. İsteğe göre kuşbaşı veya zırh kıyması ya tava da kavurarak ya da kebap şeklinde ızgarada pişirilir. Pişirilen et Alinazik sosunun üzerine dizilir. İyice ısıtılmış tereyağının içine yarım çay kaşığı biber katılır. Bu yağ Alinaziğin üzerine gezdirilip servis yapılır.
------------------------------------------------------------------------

EkŞİlİ Taraklik Tavasi
M a l z e m e l e r
1 kg. açılmış pirzola et,
100 gr. kuru soğan,
150 gr. rendelenmiş domates,
250 gr. domates,
50 gr. yeşil biber,
50 gr. domates salçası,
50 gr. margarin yağ,
250 gr. ayva, yarım çay bardağı nar pekmezi, yarım çay bardağı limon suyu,
10 gr. pul biber, 10 gr Tuz
2 gr. yedi türlü baharat ve karabiber, 4 su bardağı su.





HAZIRLANIŞI:

Bir tencereye margarin yağı ve et konur ocağın altı yakılır. Et biraz kavrulduktan sonra halka doğranmış soğan ilave edilir, soğan hafif pembeleşince salça ilave edilip rendelenmiş domates konur ve karıştırılır. Karışıma 4 su bardağı su ilave edilir, tuzu atılır, kefi alınıp tencerenin kapağı kapatılır, ocağın altı kısılır. Bir kaseye nar pekmezi, limon suyu ve baharatlar konup karıştırılır. Bu karışım etin üzerine aktarılır. Ayvanın kabuğu soyulur dörde bölünerek yemeğin üzerine konur ve pişirilir. Domates ve biberleri de doğrayıp yemeğin üzerine atıp 3 dakika pişirilir. Yemek servise hazırdır.
-----------------------------------------------------------------------

Et PaÇasi
M a l z e m e l e r
* 1 kg. yağsız parça et,
* 100 gr. sarımsak,
* 1 yemek kaşığı tere yağı,
* Karabiber,
* Kırmızı pul biber,
* Tuz,
* 2 veya 3 adet limon,
* 2 lt. su.





HAZIRLANIŞI:

Tencereye 2 litre su konup kaynatılır, parça et içine atılır ve pişirilir ve ocaktan indirilir. Küçük bir tavada yağ eritilir, içine ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz, kırmızı pul biber atılır. Pişirilmiş olan et küp şeklinde doğranır. Doğranan et tekrar tenceredeki suyun içine atılır ve kaynatılır. Bir tavada yağda kızdırılan karışım da yemeğin üzerine boşaltılır. Servise sunulan yemeğin üzerine limon sıkılır.

djdem 06-25-2008 07:31 PM

Cevap : >>>gazİantep Yemeklerİ<<<
 
Alti Ezmelİ Kiyma Kebabi
yemiştim tavsiye edrim

ışıl27 06-26-2008 12:13 AM

Cevap : >>>Gazİantep Yemeklerİ<<<
 
gazıantep yemeklerini tanıttıgınız ıcın teşekkurler:)

KRDNZ 06-26-2008 12:30 AM

Cevap : >>>Gazİantep Yemeklerİ<<<
 
Antep'te kebaptan başka yemek yok mu merak ettim :iconsiritik:
Paylaşımın için teşkkrler b@ron


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.