![]() |
Basından Seçmeler |
![]() |
![]() |
#1 |
hayko26
|
![]() Basından SeçmelerBir Baba Hindi Eskişehir’de doğmadım ama Eskişehir’de büyüdüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim dönemimde Eskişehir’de tüm esnaf dükkânına Es Es bayrağı asardı, başka bir takımın bırakın bayrağını asmak, o takımları anımsatacak renkler bile yasaktı ![]() ![]() ![]() ![]() Taraftarlarımız maçlarda “Siyah Kırmızı, Anadolu Yıldızı, Bir baba hindi, Fener’e de bindi, Fener’den indi Gassay’a bindi, Es Es Es , Ki Ki Ki, Eski Eski Es” diye ortalığı inletirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki hafta önce Eskişehir’deydim, Eskişehir’in eski berberlerinden birine gittim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonraki günlerde fırsat buldukça çeşitli kahvelere ve berber dükkânlarına baktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ülke içinde kendi şehrine, kendi takımına, kendi değerlerine sahip çıkmayan insanlardan, uluslararası alanda, kendi ülkesine ve ulusunun değerlerine sahip çıkması beklenebilir mi? Sürekli güçlünün yanında ve çevresinde eşit olmayan şartlarda onurlu yasamak mümkün müdür? Bu anlayış hâkim olduğu sürece aile hayatini bile korumak mümkün mü? Bir gün çocuğunuz veya esiniz “Sen artık fakirleştin, ben seni terk ediyorum” derse ne yapacaksınız? Bu aymazlığın sonu nereye varacak? Tüm ülke olarak, “Ne yapalım da bu ekonomik krizden çıkalım?” diye düşünüp gayret etmek yerine, birilerinin ABD’den veya AB’den sizin adınıza ve sizi ipotek ederek borç toplamasını desteklemenin sonu nereye gidecek? Kime kızacağımı, kiminle mücadele edeceğimi bilemez hale düştüm ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() Sınır Ötesi yazıla
![]() |
![]() |
Cevap : Bsından Seçmeler |
![]() |
![]() |
#2 |
hayko26
|
![]() Cevap : Bsından SeçmelerNeredesin Eskişehir Avrupa Birliği Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, geçen hafta "Türkiye'yi, tuttuğum futbol takımı Mikkeli (ki daha sonra başkanı oldum) 1971-72 sezonunda Eskişehirspor'a 4-0 yenilince tanıdım" demişti ![]() Bu sözü duyunca bir zamanlar fırtına gibi esen, şampiyonluğu bir kere F ![]() ![]() ![]() Bu arada ![]() ![]() Bağırsak kanseri olmasına rağmen maçlara çıkan sol bek Necdet Yıldırım, Şubat 1969'da tedavi için İngiltere'ye gönderilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir süre sonra Kraliçe'nin özel sekreteri Margaret Hay'den teşekkür mektubu gelir: "Kraliçemiz çiçeklere teşekkür ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ne yazık ki Necdet Yıldırım 1 Kasım 1969'da vefat eder ![]() 10 ![]() ![]() Emre Aköz Sabah Gazetesi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
hayko26
|
![]() Cevap : Bsından SeçmelerAmigo Orhan ve Taraftarlar 1970’li yıllarda Eskişehirsporun adı taraftarıyla ve Amigo Orhan’la birlikte anılıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orhan’ın bir elini kaldırışıyla tüm stat donar kalır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eskişehirspor ilkler takımı olduğu gibi taraftarı da o yıllarda her şeyin ilkini yapmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
hayko26
|
![]() Cevap : Bsından SeçmelerAnadolu Yıldızı Kırmızı Şimşekler Şimdi kuşak sadece adını biliyor ![]() ![]() ![]() Evet amigo Orhan'dan söz ediyoruz ![]() ![]() ![]() Hatırlıyorum da Sevilla maçının Alman hakemi tribünleri ayağa kaldıran amigo Orhan'ın ve tribünlerin "es-es-es ki-ki-ki " tezahüratını maç oynanırken durup izlemiş ve ağzı bir karış açık kalmıştı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
hayko26
|
![]() Cevap : Bsından SeçmelerEskişehirspor - Sevilya Ayrılık unutulmaksa, ask unutmamaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki günde bir teknik direktör değiştiren, başka takıma gitmek isteyen futbolculara cezalar yağdıran ve balık hafızasıyla yasayanlar için, bu satırlar şaşırtıcı olabilir ancak gerçekler kütüphanelerin kuytu bir kösesindeki eski gazetelerde ve içinden nehir geçen o şehrin yüreğinde yatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Takim İspanya’dan hayli umutlu dönüyor Eskişehir’e ve ikinci maç için hazırlıklara başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şehirdeki o naif ve çoskulu havayı daha iyi anlatacak bir örnek: Eskişehirspor, formalarına ay-yıldızı zamanında isleyememiş, maça da çok az bir zaman kalmış, herkes panik halinde ve imdada Es Es'li yöneticilerin esleri yetişiyor ![]() Begiter'in esinin önderliğindeki yönetici esleri iğne iplikleriyle formalara ay-yıldızı dikip maç saatine yetiştiriyorlar ![]() 16 Eylül 1970 günü saat 13:30'da Eskişehir Atatürk Stadı’na çıkan onbir söyle: Mümin, İlhan, Abdurrahman, İsmail, Süreyya, Doğan, Burhan(Nihat), Fethi, Vahap(Halil), Ender ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir futbol mucizesi için sahne hazır : Amatör ruhla futbol oynayan ve Avrupa'ya kadar çıkan Anadolu takimi, takımına inanan bir şehir, karsısına güçlü bir ülkenin güçlü temsilcisi ve hızla eriyip giden saniyeler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 15 Ocak 2002 Türker Aslan Radikal Gazetesi Futbol Dergisi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
hayko26
|
![]() Cevap : Bsından SeçmelerGeçmişimi İstiyorum Anıları hatırlayınca NOSTALJI, askeri darbeleri hatırlayınca POSTALJI mi oluyor ![]() ![]() Evvel zaman içinde diye başlanıp kalbur zaman dışında diye devam eden “HEY GIDI GÜNLER HEY” masalı; uykudan önce, ninelerimizin dilinde bile değil artik Kırmızı Şapkalı Kız, kurdun elinden kurtulmuş muydu? Ya kırmızı - siyahlı Eskişehirspor’a ne oldu? Radyonun sesini kısar gibi, Anadolu’nun volumünü kim kıstı? “Es Es Es ![]() ![]() ![]() Eskisehir ![]() ![]() ![]() Şimdiki genç nesil ; bütün Türkiye’yi saran bu tezahüratı, ninelerimizin dilinde unutulmuş masallar gibi bile dinlemiyor ![]() F ![]() ![]() Bir zamanlar Türk futbolunun tadı, tuzu, biberi, rengi, ruhu, cümbüşü, umudu hatta sevgilisi olanlar, bizimdi ![]() Gol kralı Fethi Heper, üniversitede hoca oldu da, Eskişehirspor neden boca oldu? Biz eskiden Heybeli’de mehtaba çıkardık tamam da; Eskişehir’le Avrupa’da zaferlere de çıkardık ![]() Almanya’nın futbolda bugünkü Almanya’dan daha büyük olduğu günlerde; Köln’deki 1-1’lik milli takim beraberliği, Türkiye’yi göğüs gögüse, gönül gönüle, el ele kenetlemişti ![]() ![]() Golün sahibi Kamuran, Kamuran’ın sahibi Eskişehirspor’du ![]() Anılar, Gözümde bir bir canlandılar ![]() Kalpleri ince, narin, camdandılar ![]() Evet şimdiki nesil o Eskişehirspor’u nereden bilecek? Aaaaahh ah’…… ![]() O eski Es Es’li günleri anlatabilsek; şimdiki gençler ellerini böğürlerine vurur, “Biz de isteriz” diye ağlaşırlardı ![]() Tribünlerdeki seyircilerde kırmızı ve siyah kartonlar olurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hele bir AMIGO ORHAN vardı, amigoluğun ne olduğunu ondan öğreneceksiniz ![]() ![]() ![]() Şimdiki amigolar; Orhan’ın güneşte kurutulmuşunun buzlu camdan görünüşü bile değil ![]() Hey gidi günler hey ![]() Kaç zamandır ligimizden, gözümüzden ve gönlümüzden uzak kalan Eskişehirspor; eski günlerini cımbızla tarihten söküp bugüne ulaştırmak istiyor ![]() ![]() Es-Es’ler eskisi gibi enfesler ![]() İkinci ligde Play-Off’a kalıp birinci lig için yola çıktılar ![]() ![]() Sari - Lacivertli taraftarlar ; Es - Es’leri asla rakip görmesinler ![]() ![]() ![]() ![]() Şükür kavuşturana! Fark etmez ; tur F ![]() ![]() ![]() Es, Es, ES ![]() ![]() 17 Ocak 1995 Ali Sami Alkış Pazartesi Sohbeti, |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
hayko26
|
![]() Cevap : Bsından SeçmelerGerçek Bir Futbol Efsanesi O güne kadar İstanbul da dahil hiçbir kentte organize taraftar yoktur ![]() ![]() ![]() Eskişehirspor ilk maçını Kasımpaşa ile kendi sahasında oynar ![]() ![]() ![]() ![]() Eskişehirspor- Adana Demirspor maçında tribünler tıklım doludur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk maçta yaşananlar Eskişehir basta olmak üzere tüm Türkiye'de büyük yankı yaratır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eskişehirspor tribünleri, kısa zaman sonra turist çekmeye baslar ![]() ![]() ![]() "1966 yılında Eskişehirspor’un olaylı Bursa deplasmanında ben de Bursaspor tribünlerindeydim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Murat Toklucu Taraftarın Senle isimli kitabının "Gerçek Bir Futbol Efsanesi" baslıklı, Eskişehirspor’a ayrılan 129-152 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
hayko26
|
![]() Cevap : Bsından SeçmelerES ES ES Kİ Kİ Kİ Kırmızı Şimşek Hey Hey Hey ![]() Bir Eskişehirspor vardı ki ![]() “Simdi de var” diyeceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() “Es Es Es Ki Ki Kırmızı Simsek Hey Hey Hey” diye bir başladı mıydı tribünler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fethi’si, Nihat’ı, Kamuran’ı, İsmail’i efendi futbolculardı ![]() ![]() ![]() ![]() “Beyefendi Amigo” tipinin en büyük sembolüydü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halit Kıvanç GOOL diye diye |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
hayko26
|
![]() Cevap : Bsından Seçmeler![]() ![]() ![]() ![]() Kaptanımız Sn ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Fethi Heper'e göre, Eskişehirspor 1960-74 arası futbolumuzda Anadolu İhtilali’ni gerçekleştirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fethi Heper, o dönemlerdeki Eskişehir ve takiminin profilini böyle çiziyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Toprak sahalar "İste Feza, Atar yemez ve Arsenal sahaları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yirmi ikinci adam "Ağabeyimle hurcun ucundan tutar malzemeleri taşırdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul ve futbol Eskişehir Gençlik Futbol Takimi'nin "çevik ve teknik golcüsü" genç milli takımlar sorumlusu Sabri Kiraz’ın da dikkatini çekiyor önce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak Eskişehir, aile ve futbol sevgisi ağır basıyor ve tekrar Eskişehir’e geri dönüyor ve eğitimine de İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde devam ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() Es-Es’ler doğuyor Peki Anadolu İhtilali’ni gerçekleştirdiğini söylediği Eskişehirspor’un basarisinin arkasındaki faktör neydi? Heper'e bağlanalım hemen: "Eskişehirspor 1965'te kuruldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akademili takim O yıllardaki Eskişehir, Abdullah Matay, Celal, Bilgin, İbrahim’in bulunduğu kadrosunu Akademi'den almış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1969-70 yıllarında 13 golle, 1971-72 yıllarında da 20 golle Türkiye Birinci Ligi'nde gol kralı olan Fethi Heper beş kez de milli formayı giydi ![]() ![]() Öze dönülmeli Futbol ona göre salt bir müsabaka değil ayni zamanda bir kentin sosyal yaşantısında ağırlıklı olarak yer alan bir olay ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jübilesiz Final Fethi Heper, başarılarla dolu futbol yaşantısını 1974'te 2-0 biten Fenerbahçe maçıyla noktaladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okulun çim sahasında futbol takiminin çalışmasını izliyoruz bir süre ![]() ![]() Dayanamayıp topu ayağına alıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hakan DİLEK Mahallenin En Sıkı Abileri” isimli kitabın 93-98 sayfaları |
![]() |
![]() |
|