![]() |
Diyabetli Ayak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyabetli AyakDİYABETLİ AYAK Cerrahpaşa Plastik Cerrahi Günleri'nde bu yıl sıra dışı ve sorunları olan bir konu ele alındı ![]() ![]() Şeker hastalığına bağlı yaralarının yeteri kadar gündeme gelmediğine dikkat çeken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Pastik, Rekonstrütif ve Estetik Cerrahi Anabilim dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hastalar Farkında Değil Gerekli tedavi uygulanmadığında ayak ve bacak kaybına varan sonuçlarla karşılaşılabileceğini ifade eden Altındaş, modern yara biliminin ışığıyla bunları aşağıya çekmek mümkündür değerlendirmesini yaptı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maliyet “60” Bin Dolar Diyabetik ayak yaralarını engellemenin yolunun hastaları bilgilendirmekten geçtiğini dile getiren Altındaş: “Gelişmiş ülkeler bununla başa çıkmanın yolunu bulmuşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En Etkili Yol Eğitim Yaygın bir toplumsal sorun olan diyabetik ayak ve ayak yaralarının tedavisinin zor olduğunu belirten Altındaş: “Bu pek çok uzmanın ortak çalışmasını gerektirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diyabetli Ayak |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyabetli AyakMultidisipliner Yaklaşım Gerekli Diyabetik ayağın multidisipliner bir yaklaşım gerektirdiğine vurgu yapan Altındaş, böyle zor bir konu sadece bir uzmanın sırtında taşıyabileceği bir yük olmadığını söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye’de Podiatrist eksikliğine de dikkat çeken Altındaş: “Önce toplumun her kesimindeki hekimlerin bu konuda eğitilmesi gerekir ![]() ![]() ![]() Hastalar Nereye Başvuracağını Bilmiyor Hastaların nereye başvuracağını bilmediğini vurgulayan Altındaş: “ Böylesine ağır karmaşık sorunları olduğu halde bilinmeyen, görmezlikten gelinen sorunların çözümüne yönelik çabaların yetersiz kaldığı, bu yüzden hastaların kötü kaderinin değişmediği bir konuya ilgi duymak, eğitim faaliyetlerine katılmak tıbbi olduğu kadar aynı zamanda bir insanlık görevidir” değerlendirmesinde bulundu ![]() |
![]() |
![]() |
|