Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
göre, kısımlarına, sebzelerin, sınıflandırılması, yenen

Sebzelerin Yenen Kısımlarına Göre Sınıflandırılması

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzelerin Yenen Kısımlarına Göre Sınıflandırılması





Sebzelerin yenen kısımlarına göre sınıflandırılması


1 Kökleri yenen sebzeler


2 Yumruları yenen sebzeler


3 Soğanları yenen sebzeler


4 Yaprakları yenen sebzeler


5 Çiçek ve çiçek tablası yenen sebzeler


6 Meyveleri yenen sebzeler

1 Kökleri yenen sebzeler

Havuç, fındık, bayır ve kestane turpu, kök kerevizi, yemeklik kırmızı pancar, şalgam

2 Yaprakları yenen sebzeler

Yaprak, kıvırcık ve baş salata, marul, ıspanak, pazı, semiz otu, ebegümeci, dere otu, nane, maydanoz, yaprak ve baş lahanalar, pırasa

3 Meyveleri yenen sebzeler

Domates, patlıcan, biber, hıyar, kavun, karpuz, sakız ve bal kabakları, taze fasulye, bakla ve bezelye, çilek

4 Soğanları yenen sebzeler

Soğan ve sarımsak

5 Yumruları, rizomları ve sürgünleri yenen sebzeler

Yer elması, tatlı patates, patates, kuşkonmaz

Sebzelerin yenen kısımlarına göre en gelişmiş şekli :

1 Kökleri yenen sebzeler


Havuç, turp, pancar, kök kerevizi, şalgam


2 Yumruları yenen sebzeler

Patates, yer elması, tatlı patates


3 Soğanları yenen sebzeler

Soğan, sarımsak

4 Soğan ve yaprak gövdesi yenen sebzeler

Taze soğan ve sarımsak, pırasa

5 Sürgünleri yenen sebzeler

Kuşkonmaz

6 Yapraklan yenen sebzeler

Yaprak lahana, baş lahana, salata ve marul, ıspanak, pazı, ebegümeci

7 Yaprak sapları yenen sebzeler

Ravent, sap kerevizi

8 Çiçek ve çiçek organları yenen sebzeler

Karnabahar, hıyar ve kabak çiçekleri

9 Çiçek tablası ve meyvesi yenen sebzeler

Enginar, bamya

10 Taze meyvesi yenen sebzeler

Taze bakla, fasulye, bezelye, hıyar, yazlık kabaklar, biber, patlıcan, tatlı mısır

11 Olgun meyvesi yenen sebzeler

Domates, kavun, karpuz, kışlık kabaklar, çilek

12 Tohumlan yenen sebzeler

îç bakla, fasulye, bezelye, mısır

13 Kokulu otlar

Maydanoz, nane, dere otu, tere, roka

Süs bitkilerinin sınıflandırılmasında

1 Kesme çiçekler


Gül karanfil, krizantem vb


2 Saksı çiçekleri

3 Çelikler

Aşı ve çoğaltma materyalleri

4 Soğan, yumru, rizom ve kökler
5 Fidan, fide ve çelikler



Kaynak: Sera Ürünlerinin Pazarlanması


ProfDrAtilla GÜNAY - ProfDr Mehmet BÜLBÜL

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.