|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
göre, kısımlarına, sebzelerin, sınıflandırılması, yenen |
![]() |
Sebzelerin Yenen Kısımlarına Göre Sınıflandırılması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzelerin Yenen Kısımlarına Göre SınıflandırılmasıSebzelerin yenen kısımlarına göre sınıflandırılması 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 1 ![]() Havuç, fındık, bayır ve kestane turpu, kök kerevizi, yemeklik kırmızı pancar, şalgam 2 ![]() Yaprak, kıvırcık ve baş salata, marul, ıspanak, pazı, semiz otu, ebegümeci, dere otu, nane, maydanoz, yaprak ve baş lahanalar, pırasa 3 ![]() Domates, patlıcan, biber, hıyar, kavun, karpuz, sakız ve bal kabakları, taze fasulye, bakla ve bezelye, çilek 4 ![]() Soğan ve sarımsak 5 ![]() Yer elması, tatlı patates, patates, kuşkonmaz Sebzelerin yenen kısımlarına göre en gelişmiş şekli : 1 ![]() Havuç, turp, pancar, kök kerevizi, şalgam 2 ![]() Patates, yer elması, tatlı patates 3 ![]() Soğan, sarımsak 4 ![]() Taze soğan ve sarımsak, pırasa 5 ![]() Kuşkonmaz 6 ![]() Yaprak lahana, baş lahana, salata ve marul, ıspanak, pazı, ebegümeci 7 ![]() Ravent, sap kerevizi 8 ![]() Karnabahar, hıyar ve kabak çiçekleri 9 ![]() Enginar, bamya 10 ![]() Taze bakla, fasulye, bezelye, hıyar, yazlık kabaklar, biber, patlıcan, tatlı mısır 11 ![]() Domates, kavun, karpuz, kışlık kabaklar, çilek 12 ![]() îç bakla, fasulye, bezelye, mısır 13 ![]() Maydanoz, nane, dere otu, tere, roka Süs bitkilerinin sınıflandırılmasında 1 ![]() Gül karanfil, krizantem vb ![]() 2 ![]() 3 ![]() Aşı ve çoğaltma materyalleri 4 ![]() 5 ![]() Kaynak: Sera Ürünlerinin Pazarlanması Prof ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|