![]() |
Fark Yaratan İnsan Olmak... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fark Yaratan İnsan Olmak...Öğretmen, lise son sınıf öğrencilerinin her birine, kendisinin ve başkalarının hayatında yarattıkları farkı onlara söyleyerek ne kadar değerli olduklarını ifade etmeye karar verdi ![]() Her öğrenciyi birer birer sınıfın önüne çağırdı ![]() sınıf için nasıl fark yarattıklarını söyledi ![]() takdir etti ![]() Yaratan Bir İnsanım' yazılı mavi bir kurdele taktı ![]() Sonra, takdir edilmenin toplumda nasıl bir etki yaratacağını görmek için bir ders projesi gerçekleştirmeye karar verdi ![]() daha verdi ![]() ![]() Bir haftanın sonunda öğrenciler sonuçlarıyla birlikte sınıfta sunum yapacaklardı ![]() Sınıftaki çocuklardan biri bir şirkette alt derecede yönetici olarak çalışan bir adama gitti ![]() olduğu için şükran duyduğunu söyledi ve göğsüne mavi kurdele taktı ![]() ona iki kurdele daha verdi ![]() dedi ![]() takmasını ve üçüncü kurdeleyi ona verip onun da aynı şeyi bir başkasına yapmasını söyledi ![]() ![]() yöneticiden kendisini de sonuçtan haberdar etmesini rica etti ![]() Aynı gün akşama doğru, genç yönetici, üst düzey yöneticisinin odasına gitti ![]() tanınıyordu ![]() dehaya sahip olduğu için ona hayranlık duyduğunu ifade etti ![]() şaşkınlık içindeydi ![]() istedi ![]() ![]() Genç yönetici mavi kurdeleyi, patronunun ceketine, yüreğinin üzerinde bir yere taktı ![]() mısınız? Bu ekstra kurdeleyi alıp, takdir etmek istediğiniz birinin göğsüne takar mısınız? Bu kurdeleleri bana veren liseli çocuk bir okul projesi hazırlıyor ve takdir seremonisinin insanları nasıl etkilediğini araştırıyor' dedi ![]() O akşam, üst düzey yönetici evine geldi ve on dört yaşındaki oğluna kendisiyle konuşmak istediğini söyledi ![]() 'Bugün başıma olağanüstü bir şey geldi ![]() yöneticilerimden biri odama girdi ![]() deha olduğum için bana mavi bir kurdele taktı ![]() yaratıcı bir deha olduğumu düşünüyor ![]() İnsanım' yazan bu kurdeleyi ceketime, yüreğimin tam üzerine iliştirdi ![]() fazladan bir kurdele daha verdi ve benim de takdir ettiğim birisini bulmamı söyledi ![]() seni düşündüm ![]() ![]() 'İş hayatında günlerim çok yorucu geçiyor ![]() ilgi gösteremiyorum ![]() dağınık olduğu için bağırıyorum, ama bu akşam, seninle beraber olmak istiyorum ve sana hayatımda nasıl fark yarattığını söylemek istiyorum ![]() Annen ve sen hayatımdaki en önemli insanlarsınız ![]() ve seni seviyorum!' Çocuk şaşkınlık içindeydi ve ağlamaya başladı, ağlıyor ağlıyor ağlıyordu ![]() Ağlamasını durduramayarak hıçkırıklara boğulmuş, katıla katıla ağlıyordu ![]() ![]() Tüm bedeni hıçkırıklarla sarsılıyordu ![]() başını babasına doğru kaldırdı, titrek bir sesle, 'Ben de yarın intihar etmeyi planlıyordum baba ![]() ![]() Babanın takdiri, çocuğun hayatında büyük fark yaratmıştı ![]() arasında bir fark ![]() Herkes takdir edilmek ister ama takdir etmek konusunda cimriyizdir nedense ![]() Daha doğrusu birisiyle ilgili olumlu düşünce ve duygularımızı dile getirmeyi pek aklımıza getirmez, nasıl olsa onların bunu bildiklerini ya da hissedeceklerini varsayarız ![]() Bugün fark yaratan insan ol ![]() halde takdir ettiğin kişileri takdir etmek için adım at ![]() yaşama sevincini ve gücünü artırıyor ![]() İster mavi kurdeleyi, ister kırmızı kalpli mavi kurdeleyi takdirinin sembolü olarak ver sevdiklerine, öğrencilerine, çalışanlarına, patronuna, bakkalına, kapıcına ![]() varlığımızı da onaylamış oluyoruz ![]() ![]() hafifliği bu ![]() Birisini seviyor musun? Ona söyle ![]() Birisi senin hayatını olumlu etkiledi mi? ona telefon et ![]() yaratan birileri oldu mu? Onlara mektup yaz, not yaz, kart yaz ya da e-mail gönder ![]() Bu insanlara duygularını ifade etmek için bir gün daha beklemeden harekete geç ![]() ![]() mektupları bir düşün ![]() ![]() kartları özellikle kendini mutsuz hissettiğin günlerde okumak, bir antidepresan ilaçtan çoook daha etkilidir; ne kadar şanslı ve mutlu olduğunu hissedersin birdenbire ![]() Hayat, söylenmemiş sözleri ertelemek için çok kısadır ![]() cümle, öylesine büyük fark yaratabilir ki ![]() cok uzun oku oku ßitmiyo |
![]() |
![]() |
|