![]() |
Hayvana Veya (Bir Vasıtaya) Binince Okunacak Duâ... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayvana Veya (Bir Vasıtaya) Binince Okunacak Duâ...Hayvana Veya (Bir Vasıtaya) Binince Okunacak Duâ Allah Tealâ şöyle buyurmuştur: "Allah sizin için gemilerden ve hayvanlardan bineceğiniz şeyler yarattı, onların sırtlarına binip oturasınız diye ![]() ![]() ![]() ![]() 545- Ali İbni Rabîa´dan sahih isnadlarla rivayete göre şöyle demiştir: Üzerine binmesi için Ali İbni Ebû Talib´e (Radiyallahu Anh) bir hayvan getirildiği bir zamanda ben de bulundum ![]() ![]() ![]() "Elhamdülillâhillezî sehhara lenâ hazâ vemâ künnâ lehû mugarrinin ![]() "Bunları bizim hizmetimize veren Allah´ın sânı ne yücedir! O´nun ihsanı olmasaydı, biz buna güç yetiremezdik ![]() ![]() ![]() Sonra üç defa "El-Hamdü Lillâh" dedi ![]() ![]() "Sübbâneke innî zaîemtü nefsî fağfirlî innçhü lâ yağfiruzzünübe illâ ente ![]() "Alah´ım, Seni tenzih ederim ![]() ![]() ![]() Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem´i gördüm, benim bu yaptığım gibi yapmıştı ![]() ![]() Noksanlardan, münezzeh olan senin Rabbın, kulunun şöyle demesinden memnun kalır: Allah´tan başka günahları bağışlayanın yok olduğunu bilerek: Allah´ım Benim günahlarımı bağışla ![]() 546- Abdullah İbni Ömer´den (Radıyallahu Anhümâ) rivayet edildiğine göre: "Resülüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem, bir sefere çıkarken devesi üzerine oturunca üç defa tekbir getirirdi ![]() "Bunu bizim hizmetimize veren Allah´ın sânı ne yücedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Peygamber ve askerleri hayvanlara bindikleri zaman tekbir getirirlerdi ![]() ![]() 547- Abdullah İbni Sercis´den (Radiyallahu Anh) yapılan rivayctdc şöyle demiştir: "Resûlüllah Sallaliahu Aleyhi ve Sellem sefere (yola) çıktığı zaman yolculuğun güçlüğünden, üzüntülü akıbetten, iyi halden kötüye dönmekten, zulme uğramışın duasından, aile ve mal hususunda fena görüntüden Allah´a sığınırdı ![]() 548- Sahih isnadlaria Abdullah İbni Sercis´den yapılan rivayete göre şöyle demiştir: "Peygamber Sallaliahu Aleyhi ve Sellem sefere çıktığı zaman şöyle buyururdu: "Allâhümme ente´s-sâhibu fi´s-seferi vel-halîfetü fi´l-ehli ![]() ![]() "Allah´ım! Yolculukta her şeye sahih olan, geride kalan aile halkını koruyup idare eden sensin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|