11-09-2006
|
|
RaHaTSiZ
|
Ve Yol Aldı GençliGim ßir ßilinmezin Ardından...
Ve bir gidişti gelişi olmayan  Karanlık gecelerimin mavi ışıkları vardı benim,mavi ışıklar kadar büyülü düşlerim Sonlandı herşey ve son da oldu bu kaçış  Kaçış da sayılmamalıydı pek, ki kovalayanı olmalıydı kaçanın Sözcükler anlamını bulmalıydı son kez, vurmalıydı onu! O hiç konuşmamalıydı benim söyleyemediklerim gözlerimden damla damla akarken  Biriktikçe birikir ya hüzünler durdurumazsın işte hüzünler ağlar  Güneş aydınlatır önce ışık saçar kalbine  Sonra ısıtır en derinlerini ama öyle bir gece olur ki erken varmışsındır bitilmişliğine  Suskun kalırsın saatler boyunca, uykunu çalar en sebepsiz hırsızlar  Bir mavi düş konmuştur üstüne o da küsmüştür sevgiye 
Yıkanıyorum daha önce hiç yağmamış yağmur sularıyla  Kalbimi avucumun içine alıyorum,onu ayın ışığına bırakıyorum  En karmaşık renklerle süslüyorum kaybolan yakamozları  Sessizce kayboluyorum içimde, dışımdakileri de çemberin dışına bırakıyorum  Daralıyorum, susuyorum  Gitmek istedikçe yerimde sayıyorum  
      1   2   3    Yapamıyorum! Çok güç 
Tek başıma kalıyorum her kendimi arayışta ve başım bedenime ağır geliyor  Düşlerim düşkünlüklerime uygun düşmüyor  Görünmeyen, çözülmeyen bir denklem neresinden bakarsan bak bir çok bilinmeyeni var Çemberin dışında kal!
Çektim elimi ayağımı dünya nimetlerinden, dudağımda eski bir şarkıya dair melodiler Gitsem gitsem karşı patikayı seçerdim kendime  Hem bana yakın hem de beni uzaklara götürür diye  Küçülüdkçe küçülüyorum,kimsenin farkına varmadığı, varıp da saymadığı,sayıp da saklamadığı biri oluyorum  Öyle çok küçülüyorum ki bir nokta oluyorum acı bir cümlenin sonunda kalan  Sırrını suretine düşürüyorum kelimelerin ve onları kendi yüzüme tutuyorum Kendi kendini yine kendinde aramalı insan, zaten her arayış kendi içinde sonlanmaz mı insanın? İnsanı insan yapan da acı'dır  acı'yı acıtan da 
Günlere hüzün katıyorum,onlara şarkı yazıyorum Belli belirsiz bir düş görüyorum, geç olmadan farkına varıyorum gerçeklerin Kaplıyor yine yüzü gözü karalı hüzünler her bir kutumu,sevgilerim korkularım oluyor Korkularım da kaçışlarım  Bir rüzgar esiyor hüzünlerin gölgesine, bir kırık yelken bir de ben,ağladıkça ben kayıp gidiyor yelken, pusulası şaşmış karanlıklar kentine  Yelkenim kırık mavilerin güzeli,çek al beni batakların derinliklerinden Kurtar kara kuyularda kanayan yeşil kalbimi, okşa ve koru onu  Sevgi ek ona hiç de kurak değil onun kalbi, gönül çeşmeden sular akıt çatlamış duvarına,tut ve bırakma onu 
Son olacak bu belki, belki de mutlak bir hikayenin adı konulmamış başlangıcı! Aşkı uzakta arayanları bir adım daha uzaklaştıracak ve bir adım daha atılacak gizemsiz bir aşk adına, yine atanda son bulacak  Hiç bir söz analamına kavuşmayaacak ya da anlaşılamayacak Ama anlatana ve anlayana anlam kazandıracak Geçmişin izleri bir gün seni de vurur, belki işte o zaman yazılanlar anlam bulur  Bazı göndermeler yapıldı aşk adına ya kara aşka beyaz ya da beyaz aşka kara  Rengi kara olan aşka tükenmez kalem renginde bir göndermedir, gideceği yeri çok iyi bilir! Uzaklarda bir yere, GİT   
Dipnot: ßunu aLkoLLüyken yazDım 
|
|
|