![]() |
Çilekli Tiramisu |
![]() |
![]() |
#1 |
RaHaTSiZ
|
![]() Çilekli Tiramisu![]() Malzemeler: 1 adet 2 katlı hazır kek (pandispanya) 2 paket light krem peynir, oda sıcaklığında yarım su bardağı süzme yoğurt yarım su bardağı pudra şekeri 3 tatlı kaşığı kahve (soğuk suda eritilmiş ve dilerseniz biraz şeker eklenmiş) 250-300 gr çilek hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata Hazırlanaşı: Krem peyniri ve bir miktar pudra şekerini mutfak robotundan geçirin ![]() ![]() ![]() Pandispanyanın alt katını kahve ile ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan krema ile pastanın üzerini ve kenarlarını kaplayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Çilekli Tiramisu |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Çilekli Tiramisu Çilekli Tiramisu ![]() ![]() Çilekli Tiramisu ![]() İçindekiler 1 kat Hazır kek 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı şeker 1 adet yumurta 2 su bardağı süt 1 paket (200gr) labne 2 tatlı kaşığı granül kahve 1 fincan sıcak su çilek Hazırlanışı 1 fincan sıcak su ile kahve hazırlanır ![]() ![]() Kaselerin diplerine kekten parçalar yerleştirilip hazırlanan kahve ile ıslatılır ![]() Temizlenip ikiye bölünen çilekler kaplardan görülecek şekilde yerleştirilir ![]() Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir ![]() Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır ![]() Önceden ıslatımış kekin üzerine muhallebi konulur ![]() Muhallebinin üzerine bir parça kek daha konulup ıslatılır ![]() Tekrar muhallebi dökülüp kaplar tezgaha vurularak boşluklar doldurulur ![]() Soğuduktan sonra servis yapılınncaya kadar dolaba kaldırılır ![]() Servis yapılmadan önce üzerine bütün çilek konulur ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|