ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çilekli Tiramisu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=44574)

RaHaTSiZ 04-28-2008 08:07 PM

Çilekli Tiramisu
 
http://img231.imageshack.us/img231/3338/cilek2fp0.jpg



Malzemeler:

1 adet 2 katlı hazır kek (pandispanya)
2 paket light krem peynir, oda sıcaklığında
yarım su bardağı süzme yoğurt
yarım su bardağı pudra şekeri
3 tatlı kaşığı kahve
(soğuk suda eritilmiş ve dilerseniz biraz şeker eklenmiş)
250-300 gr çilek
hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata

Hazırlanaşı:

Krem peyniri ve bir miktar pudra şekerini mutfak robotundan geçirin. (şekeri damak zevkinize göre ayarlayacağınız için azar azar ekleyin.) Pürüzsüz bir karışım elde edince süzme yoğurdu ekleyip robotu tekrar çalıştırın.
Pandispanyanın alt katını kahve ile ıslatın. Kremanın yarısını yayın. Üzerine ince ince dilimlenmiş çilekleri dizin. İkinci katın iç kısmını kahveyle ıslatıp çileklerin üzerine kapatın.
Kalan krema ile pastanın üzerini ve kenarlarını kaplayın. Çilek dilimlerini pastanın kenarlarına yapıştırın. Üzerine hindistan cevizi serpin. Bir gece buzdolabında bekletip servis yapın.

Şengül Şirin 02-15-2010 11:37 PM

Cevap : Çilekli Tiramisu
 
Çilekli Tiramisu..

Çilekli Tiramisu

http://www.gizlikapi.org/images.gif
İçindekiler

1 kat Hazır kek
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 paket (200gr) labne
2 tatlı kaşığı granül kahve
1 fincan sıcak su
çilek

Hazırlanışı

1 fincan sıcak su ile kahve hazırlanır. (İstenirse 1-2 küp şeker konulabilir.)
Kaselerin diplerine kekten parçalar yerleştirilip hazırlanan kahve ile ıslatılır.
Temizlenip ikiye bölünen çilekler kaplardan görülecek şekilde yerleştirilir.
Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır.
Önceden ıslatımış kekin üzerine muhallebi konulur.
Muhallebinin üzerine bir parça kek daha konulup ıslatılır.
Tekrar muhallebi dökülüp kaplar tezgaha vurularak boşluklar doldurulur.
Soğuduktan sonra servis yapılınncaya kadar dolaba kaldırılır.
Servis yapılmadan önce üzerine bütün çilek konulur.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.