Çömlek - Urfa Mutfağı (Afiyet Olsun ) |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çömlek - Urfa Mutfağı (Afiyet Olsun )ÇÖMLEK AFİYET OLSUN Malzemeler: 1 1 kg parça et, 2 1 kg patlıcan, 3 2 kg domates, 4 1/2 kg yeşilbiber, 5 1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı, 6 2 Soğan, 7 6–7 Diş sarımsak, 8 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Patlıcanlar yıkanıp kuşbaşı doğranır Domatesler yıkanıp, patlıcan büyüklüğünde doğranır Soğanlar iri iri doğranır Yeşilbiber yıkanıp iri iri doğranır Sarımsaklar soyulup yıkanır Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile hafif pişirilirSoğanlar ve yeşil biber çömleğe eklenip kavurmaya devam edilir (10-15 dakika) Domates patlıcan ve sarımsak çömleğe eklenip tuz konur Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir Sıcak servis yapılır Not: FRENK ÇÖMLEĞİ denen bir çömlek daha yapılır ki bu yapılışı bakımından aynen karışık çömlek gibidir yalnız çömleğin karışımına patlıcan hiç konmaz Afiyet Olsun -Alıntı- |
|