Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fellah, hatay, köftesi

Fellah Köftesi (Hatay)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fellah Köftesi (Hatay)



Malzemeler :


1 Su bardağı ince bulgur

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı irmik

1 tatlı kaşığı kimyon

1 Çay kaşığı karabiber

1 adet yumurta akı

tuz

Sosu İçin;


1 çay bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı salça

2 adet rendelenmiş domates

bul biber


Yapılışı :


Malzemenin tamamı çukur bir kapta göz kararı ile ılık su ile yoğrulur Katı bir hamur kıvamına getirilir Fındık büyüklüğünde yuvarlak alınıp, iki taraftan üstüne bastırarak şekil verilir, bu arada el sürekli ıslatılır Unlanmış tepsiye dizilir, hepsi hazırlanınca kaynar suda yarım saat pişirilir Süzülerek çıkarılan köfteler sosun içine atılır(SOS malzemesi olan sıvıyağ, salça rende domates pul biber 2 -3 dakika pişirilir) Sosun içinde servis tabağına çıkarılır Taze soğan, dereotu, maydanoz ince ince doğranır üzerine serpilir


Afiyet Olsun


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.