ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Fellah Köftesi (Hatay) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=441472)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 07:50 PM

Fellah Köftesi (Hatay)
 
Malzemeler :


1 Su bardağı ince bulgur

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı irmik

1 tatlı kaşığı kimyon

1 Çay kaşığı karabiber

1 adet yumurta akı

tuz

Sosu İçin;


1 çay bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı salça

2 adet rendelenmiş domates

bul biber


Yapılışı :


Malzemenin tamamı çukur bir kapta göz kararı ile ılık su ile yoğrulur. Katı bir hamur kıvamına getirilir. Fındık büyüklüğünde yuvarlak alınıp, iki taraftan üstüne bastırarak şekil verilir, bu arada el sürekli ıslatılır. Unlanmış tepsiye dizilir, hepsi hazırlanınca kaynar suda yarım saat pişirilir. Süzülerek çıkarılan köfteler sosun içine atılır(SOS malzemesi olan sıvıyağ, salça rende domates pul biber 2 -3 dakika pişirilir) Sosun içinde servis tabağına çıkarılır. Taze soğan, dereotu, maydanoz ince ince doğranır üzerine serpilir.


Afiyet Olsun.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.