Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çeşitleri, püre

Püre Çeşitleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püre Çeşitleri



Patates Püresi için:

4 orta boy patates (soyulup, küp küp doğranmış)

1 çay bardağı süt

1,5 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri (rendelenmiş)

Tuz


Havuç Püresi için:

2 büyük boy havuç (yuvarlak doğranmış)

2-3 kaşık zeytinyağı (istenilen miktarda)

Yarım limon suyu

Tuz-karabiber



Brokoli Püresi için:

2 kök brokoli (dal dal ayrılmış)

2-3 kaşık zeytinyağı

Yarım limon suyu

Tuz-karabiber

2 diş sarımsak


Hazırlanışı:


Patatesleri soyalım ve küp küp doğrayalım tencereye su ile koyup üzerine bir süzgeç ya da buharlı pişirme aparatı yerleştirelim (hani şu çelik olanlardan) ve bunun içine havuç ve brokolileri koyarak hep birlikte yumuşayıncaya dek pişirelim Daha sonra ayrı ayrı püreler için yazan malzemeleri de ekleyerek mutfak robotundan geçirelim ve servis tabağında yan yana koyalım


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.