![]() |
Püre Çeşitleri
Patates Püresi için:
4 orta boy patates (soyulup, küp küp doğranmış) 1 çay bardağı süt 1,5 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri (rendelenmiş) Tuz Havuç Püresi için: 2 büyük boy havuç (yuvarlak doğranmış) 2-3 kaşık zeytinyağı (istenilen miktarda) Yarım limon suyu Tuz-karabiber Brokoli Püresi için: 2 kök brokoli (dal dal ayrılmış) 2-3 kaşık zeytinyağı Yarım limon suyu Tuz-karabiber 2 diş sarımsak Hazırlanışı: Patatesleri soyalım ve küp küp doğrayalım tencereye su ile koyup üzerine bir süzgeç ya da buharlı pişirme aparatı yerleştirelim (hani şu çelik olanlardan) ve bunun içine havuç ve brokolileri koyarak hep birlikte yumuşayıncaya dek pişirelim. Daha sonra ayrı ayrı püreler için yazan malzemeleri de ekleyerek mutfak robotundan geçirelim ve servis tabağında yan yana koyalım. Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.