![]() |
Bir Fotoğrafçının Günlüğü |
![]() |
![]() |
#1 |
kesmeshaker
|
![]() Bir Fotoğrafçının Günlüğü![]() Öykülerin fotoğrafını çekmek istiyorum O'nu, bir pasajın girişinde gördüm ![]() ![]() ![]() Elinde şemsiye vardı ![]() ![]() ![]() Ayağında ise sandelet ![]() ![]() ![]() Üzerinde kısa kollu bir gömlek ![]() ![]() ![]() Yanında boş bir tabure ![]() ![]() ![]() ![]() Arkasında yeşil bir duvar ![]() ![]() ![]() Bir taburenin üzerinde uyukluyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bayramdan bir gün önceydi ![]() ![]() ![]() ![]() Yani, "Arefe" günü ![]() ![]() Yani herkesin karınca kaderince bayram hazırlığı yaptığı, çarşıda, 'iğne atsanız yere düşmez' denilen günlerden bir gün ![]() ![]() ![]() Alışverişten geliyor ve işyerime çıkıyordum ![]() ![]() İşte öylece gördüm O'nu orada ![]() ![]() ![]() Birden dudaklarımın kuruduğunu, gözlerimin ıslandığını farkettim ![]() ![]() ![]() Boş tabureyle birlikte orada uyuklayan adam beni alıp alıp duygu fırtınalarının içerisine attı ![]() ![]() ![]() Çantam da bulunan Coolpix makinamı çıkardım ![]() ![]() ![]() Flaşı kapalı halde fotoğrafını çektim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra döndüm arkamı gittim ![]() ![]() ![]() İşyerine gelince fotoğrafları bilgisayarıma aktardım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilgisayara aktardığım fotoğrafa dikkatlice baktım ![]() ![]() ![]() Sadece baktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tam 25 yıl gazetecilik yapmıştım ![]() ![]() ![]() Bu ülkenin hemen hemen her yerinde haber fotoğrafı çekmiştim ![]() ![]() ![]() Doğu'da, Güneydoğu'da ![]() ![]() Yurt içinde yurt dışında ![]() ![]() ![]() İdamlıklar koğuşuna gizlice girmiş, haklarında idam hükmü verilmiş mahkumlarla konuşmuş, GAP'ın temeli atılırken fotoğraflamış, Fırat'ın sularının sevdası Harran'a kavuşmasını belgelemiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir nehre düşen otomobilin içerisinde boğulan yavrusunun cesedini çıkaran babanın feryadını çekmiştim ![]() ![]() ![]() Bir annenin en acı anlarına ve en tatlı anlarına şahitlik etmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öylece baktım durdum O Amca'nın fotoğrafına ![]() ![]() ![]() Yazamadım iki satır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeşil bir duvarın önünde oturan, elinde şemsiyesi olan, yanında boş bir plastik sandalye, kirli bir pasaj girişi ve O Amca ![]() ![]() İşte O Amca benim 25 yıllık fotoğrafa bakış açımı değiştirdi ![]() ![]() ![]() Haber fotoğrafı çekerken aslında, yaşamın kıyısında oyalanmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben fotoğrafları yazdığım haberlere meze yapmıştım tabiri yerindeyse ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O Amca, benim "Fotoğraf Sevdamın" başlangıcı olmuştu ![]() ![]() ![]() O Amca sayesinde tanıştım ben fotoğraf ile ![]() ![]() ![]() Fotoğraf çekmeye başladım ve O Amca'nın fotoğrafını şu satırlarla paylaştım Fotoğraf sitelerinde: "Daha o zamanlar D200’ümü almamıştım ![]() ![]() ![]() Bayram haftasında rastladım ona ![]() ![]() ![]() Bir pasajın girişinde ![]() ![]() ![]() Başı öndeydi ![]() ![]() ![]() Yanında boş sandalye ![]() ![]() ![]() Elimde Coolpixim ![]() ![]() ![]() Pasaj karanlık ![]() ![]() ![]() Flaşlı çekerek Amca’yı rahatsız etmek istemiyorum ![]() ![]() ![]() Coolpix , "Flaşsız çekmem" diyor ![]() ![]() ![]() Ben, "Çekeceksin" diyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kadar oldu ![]() ![]() ![]() Ama ben Amca’yı, ne Bayram’da ne Bayram tatilim de unutamadım ![]() ![]() ![]() Niye başı öndeydi acaba ![]() ![]() ![]() Peki yanındaki sandalye niye boştu ![]() ![]() ![]() Acaba, yanındaki sandalye kimsesizliğini mi, yanıbaşında kimsenin olmadığını mı söylüyordu bize ![]() ![]() ![]() Bilmem ![]() ![]() ![]() Ama Bayram boyunca, ellerinden öpmek istedim Amca’nın ![]() ![]() ![]() Amcamın ![]() ![]() ![]() Beğeninize ![]() ![]() ![]() Alıntıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|