Üç Önemli Ders... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üç Önemli Ders...> Birinci ve de en onemli ders Okuldaki ikinci ayimda, hocamiz test> sorularini dagitti Ben okulun en iyi ogrencilerinden biriydim Son soruya> kadar soluk almadan geldim ve orada cakildim kaldim Son soru soyleydi:> "Hergun okulu temizleyen hademe kadinin ilk adi nedir? ![]() " Bu herhalde bir> cesit saka olmaliydi Kadini yerleri silerken hemen hergun goruyordum > Uzun > boylu, siyah sacli bir kadindi 50'lerinde falan olmaliydi Ama adini > nerden > bilecektim ki! ![]() Son soruyu yanitsiz birakip kagidi teslim ettim Sure> biterken bir ogrenci, son sorunun test sonuclarina dahil olup olmadigini > sordu "Tabii dahil" dedi, hocamiz![]() "Is yasaminiz boyunca insanlarla> karsilacaksiniz Hepsi birbirinden farkli insanlar Ama hepsi sizin > ilginiz > ve dikkatinizi hakkeden insanlar bunlar Onlara sadece gulumsemeniz> ve`Merhaba' demeniz gerekse bile ![]() " Bu dersi hayatim boyunca unutmadim O> hademenin adini da ![]() Dorothy idi![]() > > * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * > > Ikinci onemli ders ![]() Yagmurda otostop!![]() Bir gece vakit geceyarisina dogru> Alama otoyolunun kenarinda duran bir zenci kadin gordum Bardaktan > bosanirca > yagan yagmura ragmen, bozulan arabasinin disinda duruyor ve dikkati > cekmeye > calisiyordu Gecen her arabaya el salliyordu Yaninda durdum 60'li > yillarda > bir beyazin bir zenciye hem de Alabama'da yardima kalkismasi pek olagan > seylerden degildi Onu kente kadar goturdum Bir taksi duragina biraktim![]() > Ayrilirken ille de adresimi istedi Verdim Bir hafta sonra kapim calindi![]() > Muazzam bir konsol televizyon indiriyordu adamlar Bir de not ekliydi,> armaganda ![]() "Gecen gece otoyolda bana yardiminiza tesekkur ederim O > korkunc > yagmur sadece elbiselerimi degil, ruhumu da sirilsiklam etmisti Kendime> guvenimi yitirmek uzereydim, siz cika geldiniz Sizin sayenizde olmekte > olan > kocamin yataginin bas ucuna zamaninda ulasmayi basardim Biraz sonra son> nefesini verdi Tanri bana yardim eden sizi ve baskalarina karsilik> beklemeksizin yardim eden herkesi kutsasin! ![]() En iyi dileklerimle, Bayan > Nat > King Cole "> > * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * > > Üçüncü onemli ders ![]() Size hizmet edenleri hep hatırlayın![]() ![]() > > Bir pastanin uc otuz paraya satildigi gunlerde 10 yasinda bir cocuk > pastaneye girdi Garson kiz hemen kostu![]() Cocuk sordu: "Cukulatali pasta > kac > para? ![]() " "50 cent!![]() " Cocuk cebinden cikardigi bozuklari saydi Bir daha> sordu: "Peki dondurma ne kadar ![]() " "35 cent" dedi garson kiz > sabirsizlikla ![]() ![]() > Dukkanda yiginla musteri vardi ve kiz hepsine tek basina kosusturuyordu > Bu > cocukla daha ne kadar vakit gecirebilirdi ki ![]() Cocuk parasini bir daha > saydi > ve "Bir dondurma alabilir miyim lutfen" dedi Kiz dondurmayi getirdi Fisi> tabagin kenarina koydu ve oteki masaya kostu Cocuk dondurmasini bitirdi![]() > Fisi kasaya odedi Garson kiz masayi temizlemek uzere geldiginde, gozleri> doldu birden Masayi sanki akan yaslar temizleyecekti Bos dondurma> tabaginin yaninda cocugun biraktigi 15 centlik bah?i? duruyordu ![]() ![]() > > * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * |
|
|
|