Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adaletin, etmesi, tecelli, tevafuk

Tevafuk Mu, Adaletin Tecelli Etmesi Mi?

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tevafuk Mu, Adaletin Tecelli Etmesi Mi?

bugün çok sıcak oldu hava, -ahh bu nem beni delirtecek- aman allah'ım saat 18,30
şu dağınıklığı toparlayıp kursa gitmeliyimkahretsin mr grek geliyor
- joe , bana pazardan 1 kilo ceviz alır mısın?
- elbette -nasıl hayır diyebilirm ki?-mr grek

bu arada kursun başlama saati de yaklaşıyordu -çabuk olmalıyım yoksa geç kalacağım-hızlı adımlarla pazara doğru yürümeye başladı havanın da sıcaklığıyla terledi ve susadıkurs geliyordu aklınageç kalmaması lazımdı

pazar 10 dakikalık mesafededeydi
sonunda pazara vardı joe
satıcıların tezgahlarını gezindi çok kötü bunlar -biraz daha ileriye gidip ordakilere bakayım-
pazarın sonuna doğru istediği cevizleri bulmuştu sevinçli bir şekilde pazarcıya
-1 kilo ceviz verir misiniz?
-tabi
hızlı adımlarla ordan ayrıldı
işyerine varmıştı nihayet

-ohhh, tanrı'ya şükür geç kalmadım kursa

-mr grek, istemiş olduğunuz cevizi aldım buyrun
-ben sana ceviz içi al demedim mi?
-hayır mr grek siz bana "1 kilo ceviz alır mısın?" dediniz
-peki sen ceviz içi olabileceğini akıl edemedin mi joe? salak çocuk çabuk git ceviz içi al
gururu kırılan joe birden sesini yükselterek
-mr grek, bana salak diyemezsiniz? sizin buna hakkınız yok
-kes sesini joe hemen dediğimi yap
-burda neler oluyor?
-mr martin, joe verdiğim görevi yerine getirmiyor
-gelir misiniz, mr grek?
büyük patron ve müdür biraz uzaklaştıktan sonra sesizce aralarında konuşuyorlardı konuşma bitti ve joe'nun yanına gelerek mr martin:

-mr joe, işinize son verdim

-tamam mr martin

içinde kuzenine karşı öfke ve nefret vardı
kursuna gitti aklına hep mr grek'in hakaretleri ve bağrışmaları ve mr martinin işine son verdim demesibirden irkildiçalan kursun zil sesiydi
ev'e yaklaşıyor her adımdave bugün olanlar için ailesine ne diyeceğini düşünüyordu
kuzen'inin özel bir işini yaptırırken ona hakaret ettiğini ve bunun sonuncudan bağrışmaları duyan mr martin'in onu kovduğunu, nasıl söyliyecekti?

joe 6 ay sonra askere gidecekti ve maddi durumu iyi değildi şimdi bu durumundan dolayı kimse ona iş vermiyecekti, çünkü 6 ay kalmıştı askere gitmesine

kapıyı annesi açtı, ve gülerek:

- hoşgeldi joe
-hoşbulduk anne yemek hazır mı?

aslında karnı aç değildi sadece annesine nasıl söyliyeceğini düşünmek için biraz daha zaman geçmesini istiyordu

-oğlum; hadi ellerini yıka yemek hazır
ayağa kalkıp lavaboya doğru yürüdü
ablasının oğlunun, oğluna yaptığı haksızlığı duyarsa annesinin kalbinin çok kırılacağını düşündü

/kendim ayrıldımpatronla tartıştığımı bunun sonucunda ayrıldığımı söylerim/
yemeğiylen biraz oynadıktan sonra kalkıp içeri gitti ve yemek yemelerini bekledi yemek faslı bittikten sonra annesi mutfağa geldi
/evet tam zamanı şimdi söyleyebilirm/
-anne, bugün patronla tartıştım ve bunun sonucundan işimden ayrıldım
bir an duraksadı annesi ve gülerek:
-joe çok şakacısınhayır şaka yapmıyorsun galibaneden bunu yaptın? birkaç ay sonra askere gideceksin ve biliyorsun, bizim maddi durumumuz kötü
-anne, yapabileceğim bişey yoktu olan oldu artıkyatmaya gidiyorum, bu konuda artık konuşmak istemiyorum
arkasında kalan lambanın ışığı odayı aydınlatıyordu yatağın üstüne oturdu başını öne eğerek tekrar olanları düşündü
günler haftalar geçti ama iş yoktu üçüncü ayında babası eve gelerek uzanan oğluna:
-ohhh biz çalışalım beyimiz yan gelip yatsındaha iş bulamadın mı?
çok üzgün olan joe bu sözlerden sonra acıyla birden ayağa kalktı ve lavaboya gitmek istedi gözleri dolmuştu
annesi bunun farkına vardı ve beyine:
- neden, bu çocuğun üstüne gidiyorsun?
- Eee yeter be ben mi dedim ona; dayılan diye herkes onun bu aptalca durumunu konuşuyor
bu sözlere haddinden fazla kırılan joe içinde yana acıyı kusarcasına dışa vurdu
gözyaşlarına hakim olamıyordu büyük nehir (misisipi) gibi herşeyi önüne katıp gidiyodu
kalbinin acısını, kırılan gururunu
avazı çıktığı kadar bağırmak istiyordu öfkesini kusmak istiyodunefesi kesiliyordu
derin nefes alarak konuşmak istiyordu ama ne çare hıçkırıklar ilmik ilmik dolanıyordu
babası, gözlerinden düşen her damlanın yere değdiğinde yüreğinin içinde acıyı hissetionun acısına ortak oldu oğluna:
-tamam joe, kendine gel sözlerim seni kırdıysa özür dilerim
joe konuşamıyordu, yüreğinin içindeki acı onu konuşmasına engel oluyordu ayağa kalktı annesine bakarak içeri doğru yürüdü
gözlerini gören annesi korkmuştu kan kırmızı olan gözler
kendini haklı çıkartanmaya çalışan grek
yakın akrabalarına: joe, dikkafalık yaptığı için patron onun işine son verdi diyordu bunu öğrenen joe
bir gece mr grek'in evine gidip kapıyı çaldı
içinde nefret ve öfke vardı sadece
kapıyı mr grek açmıştı ve arkasında yeni evlendiği eşi vardı
onun canını yakmayı çok istiyordu, çünkü joe'nun canı çok yanmıştı önce mr grek'in sonrada arkasında korkulu gözlerle ona bakan eşi ms rose

merhametli bir insandı joe ve hiçbir erkeğin eşinin yanında küçük düşürmeyecek kadar asil bir kandan geliyordu
-mr grek, sizden ricam bu konuyu daha fazla uzatmayın
-tamam joe seni anladım
-tamam mı?
-tamam
-tamam mı?
-tamam
arkasını dönüp ordan ayrıldıtanrı'ya inancı olan biriyditanrım, bana yapılan haksızlıkları görüyorsun

mr grek'in ailesinde erkek çocuk olmuyordu
bunun özlemini duyuyorlardınihayet eşi hamileydi ve bir erkek çocuk bekliyorlardı
çocuk doğdu kalbi delik ve kısmen özürlüydübirkaç saat yaşayabildi ve vefaat etti

muratdl

* Ancak yaptıklarınızın karşılığınızı alırsınız er yada géç

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com