Sevgili Dost |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sevgili DostSevgili Dost ![]() Merhameti gördün mü?Kaybolduğundan beri -kaçırılmış da olabilir- kendisinden bir haber alınamayan merhameti "Kayıp Aranıyor" ilanlarından bir ses çıkmadığına göre merhameti tanıyanlar gazete okumuyor sokaklarda dolaşmıyorlar "İnsanlık n ![]() ![]() ![]() ![]() " bir kıpırtı olmayınca bu kez "kanun n![]() ![]() ![]() ![]() " harekete geçiliyor ve kasaba halkı Şerif'in arkasına düşüp merhameti kaçıranları aramaya başlıyor Meşalelerin dili karanlığı didikliyor gecenin kenarını tutuşturuyor Eller ağzın iki kenarına tutulup bağrılıyor:"Merhamet!Merhamet!"Ses ormanın içinde nereye gideceğini bilemiyor panik içinde sağa sola koşuşturuyor çalılara takılıyor yaprakları döküyor baykuşları korkutuyor sonra bir kuyunun içine düşüp ıslak bir şekilde geri dönüyor:"Merhamet!""Merhamet" yankı yapıyor ![]() Aramadık yer bırakmıyorlar Buluta bakıyorlar dağılıyor Göle bakıyorlar kuruyor![]() Gölgeye bakıyorlar çekiliyor Taşları bile birer birer uyandırıyorlar oyuklarında![]() Taşların altı solucan kaynıyor ![]() Sevgili Dost ![]() Merhameti gördün mü?Eşkalini tarif etmem gerektiğini biliyorum ama bu hiç dekolay değil Kanadı var desem;hemen yolarlar Gözleri var desem;mil çekerler sürme diye Ayakları var desem;mıhlarlar sandalyeye![]() "Nesi var?"/ "Gülüşü var!"Ağlatırlar ![]() "Nesi var?"/ "Yaprakları var!"Kopartırlar ![]() "Nesi var?"/ "Beyazı var!"Karartırlar ![]() Sevgili Dost ![]() Merhameti gördün mü?Ne olur bana da göster Kimseye söylemem söz;zarar veremezler Beni kanadının altına almasa da ne çıkar;emerim ışığını Dizinin üstüne yatırmasa da olur;kim söylemiş uyuduğumu?Sevgili Dost ![]() Merhameti gördün mü?Tamam söyleme biliyorsan yerini Bari hayatta olduğunuhaber ver "Merhamet ölmedi değil mi?"Sevgili Dost ![]() Cennetle cehennem yarışa kalktı Sen hala susuyorsun Güneş dürüldü yıldızlardöküldü vahşi hayvanlar bir araya toplandı Sen hala susuyorsun![]() Sevgili Dost ![]() Merhameti gördün mü? |
|
|
|