![]() |
Bir Çay Koy Usta Hem Koyu Hem De Kansere Karsı Olsun.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Çay Koy Usta Hem Koyu Hem De Kansere Karsı Olsun..BİR ÇAY KOY DEMLİ OLSUN, KANSERE KARŞI KORUSUN Amerikalı ve Güney Koreli bilim adamları hücre düzeyinde araştırmalar yaparak yeşil ve siyah çayların anti-kanser etkilerini görmüşlerdir ![]() Çayın bu kuvvetli kanser önleyici etkisi, anti oksidan özelliği olan flavonoid tipteki polifenollerdir (Hücreleri bombalayarak atom yapılarını değiştiren kanser yapıcı maddelere karşı koruyan maddeler) ![]() Yeşil ve Beyaz (White tea) çayların anti oksidan özelliğinin siyah çaylara (Türk çayı) göre daha fazla olduğu düşünülmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer siz de benim gibi Türk çayını daha çok tüketiyorsanız bundan sonrası ilginizi daha da çok çekecek ![]() Efendim, eğer çay liflerini dışarıda bırakarak yeterince fermente ederseniz, oksidasyon nedeniyle içindeki flavonoid tipteki polifenoller daha buruk tattaki flavonoidlere dönüşürler (theaflavins ve theanine) ![]() Neticede yeşil çay ve siyah çayın eşit olarak kansere karşı koruyucu olduğu ve bunun gerçekte sadece içindeki flavonoid içeriği ile değil, çayın diğer özellikleri ile de ilgili olduğu düşünülmektedir ![]() ![]() Çay (Yeşil ya da Siyah), Berry (çilek, böğürtlen vb ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|