![]() |
Bir Çay Koy Usta Hem Koyu Hem De Kansere Karsı Olsun..
BİR ÇAY KOY DEMLİ OLSUN, KANSERE KARŞI KORUSUN Amerikalı ve Güney Koreli bilim adamları hücre düzeyinde araştırmalar yaparak yeşil ve siyah çayların anti-kanser etkilerini görmüşlerdir. Çayın bu kuvvetli kanser önleyici etkisi, anti oksidan özelliği olan flavonoid tipteki polifenollerdir (Hücreleri bombalayarak atom yapılarını değiştiren kanser yapıcı maddelere karşı koruyan maddeler). Yeşil ve Beyaz (White tea) çayların anti oksidan özelliğinin siyah çaylara (Türk çayı) göre daha fazla olduğu düşünülmektedir. Siyah çay yeşil çayın dışarıda tutulmak yöntemi ile fermente edilmesi ile elde edilmektedir. Siyah çaydaki polifenol miktarı volümüne göre 3 kat iken, bu oran yeşil çayda 10 kattır. Buraya kadar olan kısım hepimizin bugüne kadar bildiği yeşil çay daha sağlıklıdır görüşünü destekliyor. Eğer siz de benim gibi Türk çayını daha çok tüketiyorsanız bundan sonrası ilginizi daha da çok çekecek. Efendim, eğer çay liflerini dışarıda bırakarak yeterince fermente ederseniz, oksidasyon nedeniyle içindeki flavonoid tipteki polifenoller daha buruk tattaki flavonoidlere dönüşürler (theaflavins ve theanine). Neticede yeşil çay ve siyah çayın eşit olarak kansere karşı koruyucu olduğu ve bunun gerçekte sadece içindeki flavonoid içeriği ile değil, çayın diğer özellikleri ile de ilgili olduğu düşünülmektedir. Araştırmacılar hangi tipte olursa olsun çayın kolon, meme, karaciğer ve prostattaki kanserli hücreleri azalttığını düşünmektedirler. Çay (Yeşil ya da Siyah), Berry (çilek, böğürtlen vb.) ve diğer flavonoidden zengin gıdalar kansere karşı önemli savunma maddeleridir. Bu gıdalar kanserin en zayıf olduğu erken dönemde kanser hücrelerinin yıkılmasına (Apopytosis) yolaçarak önemli bir görevi yerine getirirler. Unutmayın ki çay, sadece yardımcıdır. Kanseri tedavi etmez ve fazla tüketildiği takdirde çarpıntı, uykusuzluk gibi yan etkilere yol açar |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.