Şam Tatlısı,Şam Tatlısı Yapılışı Ve Hazırlanışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şam Tatlısı,Şam Tatlısı Yapılışı Ve HazırlanışıŞam TatLısı,Şam TatLısı Yapılışı ve Hazırlanışı un 2,5 su b irmik 1 su b tozşeker 1 su b yoğurt 1çay b zeytinyağ yarım çay b pekmez yarım çay b süt 1 çorba k kabartma tozu vanilya limon kabuğu üzeri için: badem şerbeti için: 2 su b su 2 su b tozşeker limon suyu HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına önce sıvıları yanı yoğurt, zeytinyağı,süt ve pekmezi alalım karıştırdıktan sonra üzerine unu,irmiği,kabartma tozu ,şeker ve vanilyayı ekleyelim limonun kabuğunu rendeleyelim hamuru iyice karıştırıp fırın kabına yayıp üzerini düzeltelim ortadan ikiye bölünmüş bademleri dekoratif bir şekilde üzerine batıralım 170 derecede pişirip ılındıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökelim yarım saat dinlendikten sonra karelere kesip servis yapalım kıvamıyla lezzeti ile nefis bir tatlı |
|