Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlanışı, tatlısı, yapılışı, şam

Şam Tatlısı,Şam Tatlısı Yapılışı Ve Hazırlanışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şam Tatlısı,Şam Tatlısı Yapılışı Ve Hazırlanışı



Şam TatLısı,Şam TatLısı Yapılışı ve Hazırlanışı

un
2,5 su b irmik
1 su b tozşeker
1 su b yoğurt
1çay b zeytinyağ
yarım çay b pekmez
yarım çay b süt
1 çorba k kabartma tozu
vanilya
limon kabuğu

üzeri için:
badem

şerbeti için:
2 su b su
2 su b tozşeker
limon suyu

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına önce sıvıları yanı yoğurt,
zeytinyağı,süt ve pekmezi alalım
karıştırdıktan
sonra üzerine unu,irmiği,kabartma tozu ,şeker
ve vanilyayı ekleyelim
limonun kabuğunu
rendeleyelim
hamuru iyice karıştırıp fırın kabına
yayıp üzerini düzeltelim
ortadan ikiye bölünmüş
bademleri dekoratif bir şekilde üzerine batıralım

170 derecede pişirip ılındıktan sonra ılık şerbeti
üzerine dökelim
yarım saat dinlendikten sonra
karelere kesip servis yapalım
kıvamıyla lezzeti
ile nefis bir tatlı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.