ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Şam Tatlısı,Şam Tatlısı Yapılışı Ve Hazırlanışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=430379)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:06 AM

Şam Tatlısı,Şam Tatlısı Yapılışı Ve Hazırlanışı
 
Şam TatLısı,Şam TatLısı Yapılışı ve Hazırlanışı

. un
2,5 su b. irmik
1 su b. tozşeker
1 su b. yoğurt
1çay b. zeytinyağ
yarım çay b. pekmez
yarım çay b. süt
1 çorba k. kabartma tozu
vanilya
limon kabuğu

üzeri için:
badem

şerbeti için:
2 su b. su
2 su b. tozşeker
limon suyu

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına önce sıvıları yanı yoğurt,
zeytinyağı,süt ve pekmezi alalım.
karıştırdıktan
sonra üzerine unu,irmiği,kabartma tozu ,şeker
ve vanilyayı ekleyelim.
limonun kabuğunu
rendeleyelim.
hamuru iyice karıştırıp fırın kabına
yayıp üzerini düzeltelim.
ortadan ikiye bölünmüş
bademleri dekoratif bir şekilde üzerine batıralım.

170 derecede pişirip ılındıktan sonra ılık şerbeti
üzerine dökelim.
yarım saat dinlendikten sonra
karelere kesip servis yapalım.
kıvamıyla lezzeti
ile nefis bir tatlı.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.