Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gül, tarifi, tatlısı, yapılış

Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Yapılış Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Yapılış Tarifi



Hamur malzemelerini yoğurup dinlendirin Hamuru 30 bezeye ayırın Her bir bezeyi nişastayla servis tabağı kadar açın[*]Üzerlerine bolca ceviz serpin Açtığınız hamurun önce üst kısmını işaret parmağınızla ortaya kadar ittirerek toplayın[*]Alt tarafını da aynı şekilde toplayın Daha sonra karşılıklı yan kenarları ortaya toplayarak bir artı şekli (papatya) elde edin[*]Ortaya çıkan papatya şeklinin kenarlarını üstüne kapatın (Dört kenarı üstüne kapatın, cevizler gözükmesin)[*]İşlem bitince elinizi spatula gibi kullanarak tepsiye ters çevirerek dizin Hepsi için aynı işlemi tekrarlayın Bitince tepsinin üzerine eritilmiş 250 gr tereyağını gezdirin 190 C'de üzeri kızarana kadar pişirin[*]Pişince, sıcak tepsinin üzerine soğuk şerbeti gezdirin[/list]
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.