ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Yapılış Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=430198)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:36 AM

Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Yapılış Tarifi
 
. Hamur malzemelerini yoğurup dinlendirin. Hamuru 30 bezeye ayırın. Her bir bezeyi nişastayla servis tabağı kadar açın.[*]Üzerlerine bolca ceviz serpin. Açtığınız hamurun önce üst kısmını işaret parmağınızla ortaya kadar ittirerek toplayın.[*]Alt tarafını da aynı şekilde toplayın. Daha sonra karşılıklı yan kenarları ortaya toplayarak bir artı şekli (papatya) elde edin.[*]Ortaya çıkan papatya şeklinin kenarlarını üstüne kapatın. (Dört kenarı üstüne kapatın, cevizler gözükmesin.)[*]İşlem bitince elinizi spatula gibi kullanarak tepsiye ters çevirerek dizin. Hepsi için aynı işlemi tekrarlayın. Bitince tepsinin üzerine eritilmiş 250 gr tereyağını gezdirin. 190 C'de üzeri kızarana kadar pişirin.[*]Pişince, sıcak tepsinin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.[/list]


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.