![]() |
Samsa Tatlısı Resimli Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Samsa Tatlısı Resimli Tarifi![]() Malzemeleri 10 adet milföy 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 1 adet yumurta akı 2 adet yumurta sarısı 4 yemek kaşığı pudra şekeri Şerbeti için 2,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu Yapılışı 10 adet milföy hamurunu üst üste koyup bir merdane yardımı ile 35 x 35 cm ebatlarında açın ![]() Yumurta akı, ceviz içi ve pudra şekerini bir kabın içinde macun kıvamına getirin ![]() Cevizli harcı üçe bölün ![]() Açtığınız milföyleri üçe uzunlamasına kesin ![]() Cevizli harcı ince bir fitil halinde milföylerin ortasına boylamasına koyun ![]() Hamurları içinde cevizlerle birlikte rulo yapın ![]() Ek yerini tam kapatmadan yumurta sarısı sürün ve ruloyu kapatın ![]() Ek yeri alta gelecek şekilde üç hamuru yan yana getirin ve üzerine yumurta sarısı sürün ![]() Milföy rulolarını 2 cm kalınlığında dilimleyin ![]() Bir fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak dizin ![]() 180°C önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin ![]() Şerbeti kaynatın ve sıcak tatlınıza ılık olarak dökün ![]() Soğuk olarak servis yapın ![]() İsteğe bağlı olarak dondurmayla servis edebilirsiniz ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|