ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Samsa Tatlısı Resimli Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=430190)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:38 AM

Samsa Tatlısı Resimli Tarifi
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeleri


10 adet milföy

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

1 adet yumurta akı

2 adet yumurta sarısı

4 yemek kaşığı pudra şekeri


Şerbeti için


2,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Yarım limonun suyu


Yapılışı

10 adet milföy hamurunu üst üste koyup bir merdane yardımı ile 35 x 35 cm ebatlarında açın.

Yumurta akı, ceviz içi ve pudra şekerini bir kabın içinde macun kıvamına getirin.

Cevizli harcı üçe bölün.

Açtığınız milföyleri üçe uzunlamasına kesin.

Cevizli harcı ince bir fitil halinde milföylerin ortasına boylamasına koyun.

Hamurları içinde cevizlerle birlikte rulo yapın.

Ek yerini tam kapatmadan yumurta sarısı sürün ve ruloyu kapatın.

Ek yeri alta gelecek şekilde üç hamuru yan yana getirin ve üzerine yumurta sarısı sürün.

Milföy rulolarını 2 cm kalınlığında dilimleyin.

Bir fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak dizin.

180°C önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.

Şerbeti kaynatın ve sıcak tatlınıza ılık olarak dökün.

Soğuk olarak servis yapın.

İsteğe bağlı olarak dondurmayla servis edebilirsiniz.


Afiyet Olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.