Cevizli Şantili Armut Tatlısı - Cevizli Şantili Armut Tatlısı Yapilisi - Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Şantili Armut Tatlısı - Cevizli Şantili Armut Tatlısı Yapilisi - TarifiMalzemeler :
8 adet armutun kabuklarını soyun Armutların uç kısımlarını kesin Armutların sap kısmından biraz daha fazla kesin Armutların çekirdeklerini çıkartın Tencereye armutları ve armutların sap kısımlarını dizin Üzerlerine karanfilleri ilave edin Her Armutun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin Yarım çay bardağı suyun içine az miktarda kırmızı gıda boyası ilave edin ve sulandırın![]() Armutların şekerlerin üzerine ilave edin Armutları pişirmeye bırakın 1 poşet toz şanti ile 1 çay bardağı sütü çırpın Pişen armutları servis tabağına dizin Armutların çekirdek kısımlarına ceviz parçası ilave edin Cevizlerin üzerine şanti ile süsleyin Armutların kapak kısımlarını kapatıp servis edin
|
|
|
|