|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
sultan, tarifi, tatlısı, vejetaryen, yapılışı |
![]() |
Vejetaryen Sultan Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Sultan Tatlısı Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Sultan Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Sultan Tatlısı YapılışıVejetaryen Sultan Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Sultan Tatlısı Yapılışı 1/2 kg kuru Türk kayısısı 1 bardak su 1 bardak şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 bardak kremşanti veya kaymak Kayısıları yıkayıp şeker ve limon suyu ile yumuşayana kadar kaynatın ![]() İyice piştiklerinde yarım bardaklık kalın bir şurup kalmalı tencerede ![]() Kayısıları alıp, içlerini kaymak veya iyice çırpılmış kremşanti ile doldurun ve dolaba koyun ![]() İsterseniz kek dilimlerinin üstüne koyarak veya kendi başına öylece servis yapın ![]() Bu tatlı Türk sultanlarının kahvaltıda veya öğün aralarında yedikleri tatlıdır ![]() Vejetaryan Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı alıntı |
![]() |
![]() |
|