ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Vejetaryen Sultan Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Sultan Tatlısı Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=430072)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:57 AM

Vejetaryen Sultan Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Sultan Tatlısı Yapılışı
 
Vejetaryen Sultan Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Sultan Tatlısı Yapılışı

1/2 kg kuru Türk kayısısı
1 bardak su
1 bardak şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 bardak kremşanti veya kaymak

Kayısıları yıkayıp şeker ve limon suyu ile yumuşayana kadar kaynatın.
İyice piştiklerinde yarım bardaklık kalın bir şurup kalmalı tencerede.
Kayısıları alıp, içlerini kaymak veya iyice çırpılmış kremşanti ile doldurun ve dolaba koyun.
İsterseniz kek dilimlerinin üstüne koyarak veya kendi başına öylece servis yapın.
Bu tatlı Türk sultanlarının kahvaltıda veya öğün aralarında yedikleri tatlıdır.


Vejetaryan Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı

alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.