![]() |
Portakal Reçeli Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Reçeli Tarifi Yapılışıportakal kabuğu reçeli - portakal reçeli tarifi - reçel çeşitleri ![]() Malzemeler 5 adet portakal kabuğu (orta büyüklükte) 1 kg ![]() 500 gram su, 1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır ![]() Hazırlanışı Portakallar yıkanır, sarı kabukları rendelenir, ![]() ince kısmı ile hafif olarak kazınır, kabukları uzunluğuna 8 parçaya bölünür ![]() soyulan kabuklar haşlanır, kıvrılarak ipe dizilir ve su içine konur ![]() suyu değiştirilir ve yeniden su konur ![]() Bir kaç gün sonra acısı giderilen kabuklar 1 kg ![]() şeker ve yarım kg ![]() içine konarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir ![]() Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tozu ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır, iplerinden çıkarılır ![]() doldurularak soğumaya bırakılır ve soğuyan kaplara diğer gerekli işler yapılır ![]() Not: Pişirme 1 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|