Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karayip, muz, tarifi, usulü, yapılışı

Karayip Usulü Muz Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karayip Usulü Muz Tarifi Yapılışı



Karayip Usulü Muz Tarifi

6 muz
30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
2 su bardağı taze portakal suyu
1 portakalm kabuğu (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tarçın

Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip, ısıtınız
Orta büyüklükte bir tatlı kalıbını, 1 tatlı kaşığı yağ ile yağlayınız
Muzları soyup, uzunlamasına ikiye bölerek kalıba diziniz
Bir kasede şeker, portakal suyu ve tarçını iyice karıştırıp, muzların üstüne dökünüz Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı küçük parçalar halinde üstüne koyup 15 dakika, muzlar yumuşayıncaya kadar fırında pişiriniz Kalıbı fırından alıp servis ediniz

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.