![]() |
Karayip Usulü Muz Tarifi Yapılışı
Karayip Usulü Muz Tarifi
6 muz 30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 2 su bardağı taze portakal suyu 1 portakalm kabuğu (rendelenmiş) 1 çay kaşığı tarçın Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip, ısıtınız. Orta büyüklükte bir tatlı kalıbını, 1 tatlı kaşığı yağ ile yağlayınız. Muzları soyup, uzunlamasına ikiye bölerek kalıba diziniz. Bir kasede şeker, portakal suyu ve tarçını iyice karıştırıp, muzların üstüne dökünüz. Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı küçük parçalar halinde üstüne koyup 15 dakika, muzlar yumuşayıncaya kadar fırında pişiriniz. Kalıbı fırından alıp servis ediniz. Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.