Domatesli Mantı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domatesli Mantı Tarifi YapılışıDomatesli Mantı tarifi - Domatesli Mantı nasıl yapılır Malzemeler: Hamur için 1 yumurta 2 su bardağı un 1 su bardağı ılık su Tuz İç malzeme için 250 gr kıyma 2 soğan Tuz Karabiber Sos için 1 yemek kaşığı domates salçası 50 gr tereyağı 3 domates 1 5 litre suTuz Üzeri için Sarımsak Yoğurt Kırmızı pul biber Nane Sumak ![]() Hazırlanışı: Unu geniş bir yoğurma kabına alın Yumurta su ve tuzu ilave edip, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun İç harç için soğanları rendeleyin Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp unladığınız mutfak tezgahında merdane ile açın Bıçak yardımıyla küçük kareler kesin Her bir kareye hazırladığınız iç harçtan paylaştırıp bohça şeklinde kapatın Geniş bir tencerede suyu kaynatın Domatesi rendeleyip tereyağında 5 dakika kavurun Salçayı ekleyin ve 3 dakika daha kavurun Üzerine tuz ve su ilave edin Kaynamaya başlayıhca mantıları içine atıp yumuşayıncaya kadar pişirin Yoğurda sarımsak rendeleyin Mantıyı tabaklara alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün Nane ve kırmızı pul biber serpiştirip servis yapın Domatesli mantı artık hazır, afiyet olsun
|
|
|
|