![]() |
Domatesli Mantı Tarifi Yapılışı
Domatesli Mantı tarifi - Domatesli Mantı nasıl yapılır
Malzemeler: Hamur için 1 yumurta 2 su bardağı un 1 su bardağı ılık su Tuz İç malzeme için 250 gr kıyma 2 soğan Tuz Karabiber Sos için 1 yemek kaşığı domates salçası 50 gr tereyağı 3 domates 1.5 litre su Tuz Üzeri için Sarımsak Yoğurt Kırmızı pul biber Nane Sumak http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı: Unu geniş bir yoğurma kabına alın. Yumurta su ve tuzu ilave edip, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İç harç için soğanları rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp unladığınız mutfak tezgahında merdane ile açın. Bıçak yardımıyla küçük kareler kesin. Her bir kareye hazırladığınız iç harçtan paylaştırıp bohça şeklinde kapatın. Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Domatesi rendeleyip tereyağında 5 dakika kavurun. Salçayı ekleyin ve 3 dakika daha kavurun. Üzerine tuz ve su ilave edin. Kaynamaya başlayıhca mantıları içine atıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurda sarımsak rendeleyin. Mantıyı tabaklara alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Nane ve kırmızı pul biber serpiştirip servis yapın. Domatesli mantı artık hazır, afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.