Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi YapılışıÜzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi Üzeri Açık Kıymalı Börek Yapılışı Üzeri Açık Kıymalı Börek Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi (6 kişilik) Hazırlama Süresi : 40 dakika / Pişirme Süresi : 30 dakika Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeler; Hamuru için; - Yarım kg un - 1 yumurta - Yarım çay bardağı süt - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay bardağı ayçiçek yağı - Su İç Malzeme için; - 350 gr kıyma - 1 soğan - 1 tatlı kaşığı salça - Tuz, Karabiber, Kırmızı Pul Biber Üzeri Açık Kıymalı Börek Yapılışı Hamuru için unun ortasına yumurtayı kırın Tuz, süt ve ayçiçek yağını ekleyip, su ilave ederek yoğurun Hamuru dinlenmeye bırakın Kıymanın içine küp doğranmış soğan, salça, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin Su ilave edip yumuşak bir kıvama getirin Hamurdan bezeler koparıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve üzerlerine iç harcı paylaştırın Boşlukları üzerine geniş pile yapar gibi şekil verip, içe doğru bastırarak kıvırın Börekleri unladığınız fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Sıcak servis yapın Afiyet olsun |
|